понеділок, 01 жовтня 2018 17:04

Увімкнені фари: як зростуть витрати водіїв

 

Відсьогодні водії обов'язково мають вмикати фари за містом.

Ближнє світло вплине на безпеку на дорозі. Увімкнені фари вдень знижують ризик лобовій аварії майже на 10%, передає autonews.ua.

Крім того, на 15% зменшить ризик збити пішохода і на 10% - скутериста або велосипедиста. Це пояснюють тим, що пішоходи та велосипедисти помічають автомобіль з фарами набагато раніше.

Є окрема категорія людей, які не вмикають фари вдень з міркувань економії, бо вони збільшують витрату палива.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Евакуаторами справа не закінчилась - водіїв чекають нові зміни

Але все залежить від моделі автомобіля і самої світлотехніки. Якщо мова про LED-фари або світлодіодних ходових вогнях, збільшення витрат мінімальне. Галогенові збільшують витрату палива в середньому на 1-2 %. У середньому - близько 0,1 л на годину. За актуальної ціни близько 2 грн./год.

За порушення норми порушник заплатить штраф у 425 гривень. Згідно з правилами дорожнього руху, вимога діятиме до 1 травня.

27 вересня, запрацював закон про правила паркування. Тепер правоохоронці можуть забирати авто на штрафмайданчик, якщо воно порушує правила дорожнього руху. Документ покликаний знищити стихійне паркування.

За новим законом передбачено три режими притягнення водія до відповідальності. Перший - за допомогою спілкування між правоохоронцем і порушником, аналізу документів і написання протоколу. Другий - в Україні нарешті з'явиться автофіксація правопорушень. Дані з відеокамер надходитимуть до поліцейського відділку. Третій - поліцейські і інспектори на парковці отримали право в ручному режимі фіксувати факт правопорушення за допомогою відеокамер, які ведуть запис місця, часу і дати ДТП або правил паркування за відсутності водія.

Зараз ви читаєте новину «Увімкнені фари: як зростуть витрати водіїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути