Ексклюзиви
пʼятниця, 28 вересня 2018 15:04

Евакуаторами справа не закінчилась - водіїв чекають нові зміни

З 1 жовтня запрацюють нові правила використання паркувального талона у Києві.

На талоні з'явилось нове поле для обов'язкового заповнення, повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Дмитро Давтян.

"На лицьовій стороні талону з'явилось поле для заповнення номеру автомобіля. Відтепер кожен талон закріплено тільки за однією машиною. Без заповнення графи талон є недійсним", - каже Давтян.

Кожен талон захищено голограмою на лицьовій стороні та унікальним ідентифікаційним номером. Дизайн змінюватимуть щомісяця. Його потрібно зберігати на панелі під лобовим склом або закріпити на дзеркалі заднього виду.

  У Києві змінюють паркувальні талони та правила їх використання. Фото: Новое время
У Києві змінюють паркувальні талони та правила їх використання. Фото: Новое время

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фіксуватиме не тільки швидкість - патрульним видали нові прилади

"Водії мають розуміти власну відповідальність за порядок у місті. Це не лише про пильність під час кермування, а й про правильне законне паркування", - додав заступник.

Вартість талону не зміниться. Абонемент на всіх зонах на місяць коштує 630 грн. У другій та третій зонах - 441 грн. У третій зоні - 315 грн. Абонемент на квартал - 1465 грн. Він дає можливість користуватися будь-яким паркувальним майданчиком підприємства протягом трьох місяців.

Придбати паркувальний талон чи абонемент можна на сайті Головного інформаційно-обчислювального центру КМДА, в кіосках ТурІнфо, Союздрук, у Т-кіоски чи в офісі Київтранспарксервісу.

27 вересня запрацював закон про правила паркування. Тепер правоохоронці можуть забирати авто на штрафмайданчик, якщо воно порушує правила дорожнього руху. Документ покликаний знищити стихійне паркування.

Зараз ви читаєте новину «Евакуаторами справа не закінчилась - водіїв чекають нові зміни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути