середа, 04 січня 2017 09:53

Українцям для купівлі електромобілів запропонують субсидії

Українцям для купівлі електромобілів запропонують субсидії

До 2020 року кількість електромобілів на українському ринку сягне 15% - обіцяє Мінінфраструктури. Для того, аби громадяни купували "зелені" авто, планують ввести субсидії.

Про це в рамках круглого столу, присвяченого перспективам розвитку електротранспорту в Україні, повідомив міністр інфраструктури, представник "Народного фронту" Володимир Омелян.

Кабмін скасує ПДВ та акцизний збір на електромобілі. Тим, хто вперше купуватиме автомобіль з нульовими викидами, скасують збір до Пенсійного фонду. За оцінками міністерства, це зменшить вартість електричних автомобілів в Україні на 21,6%, передає Аutocentre.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Встановили, якими автобрендами власники задоволені найбільше

Поки що сума субсидій невідома. Купівлю електроавтівок планують заохочувати доплатою. Міністерство інфраструктури України розробляє спеціальний механізм грошової компенсації витрат на придбання таких машин. Однак міністр не уточнив строків запровадження механізму.

Також Омелян спрогнозував появу на ринках України відомих виробників авто. Серед них - Toyota, Volkswagen, PSA Peuageot-Citroen, GM, Hyundai, Honda, Suzuki, Nissan и Fiat.

Один з найдешевших електромобілів - Nissan Leaf, коштує від 495 тис. грн.
Зараз ви читаєте новину «Українцям для купівлі електромобілів запропонують субсидії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути