Ексклюзиви
четвер, 22 листопада 2018 12:03

Українці сконструювали електровантажівку

Автокорпорація "Богдан" представила повністю електричну вантажівку ERCV27. Її виготовили для датської компанії Banke Electromotive. Про це повідомили в прес-службі корпорації.

Спецмашина ERCV27 здатна розвивати швидкість до 80 км/год. Вона може без підзарядки тягових батарей подолати відстань 220 км. Строк експлуатації фури досягає 12 років.

Вантажівка обладнана комбінованої вентиляцією, водяними отоплювачами, системою відеоспостереження та кондиціонером. Призначена для механізованого завантаження твердих побутових відходів.

Автор: Корпорація "Богдан"
  Українська корпорація "Богдан" представила електровантажівку ERCV27.
Українська корпорація "Богдан" представила електровантажівку ERCV27.

Після завершення сертифікації в Данії планується початок серійного випуску електровантажівки у рамках масштабного контракту з європейською компанією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які сюрпризи підготували для власників електромобілів

Водночас в корпорації заявили, що Україна поки не має значного інтересу до подібної техніки. Однак там вважають, що у перспективі нею можуть зацікавитися й ті українські міста, для яких питання екологічності транспорту стане визначальним.

Раніше у Токіо представили прототип електровантажівки під назвою Mitsubishi E-Fuso Vision One. Проте сьогодні такого транспорту ще немає у загальному доступі. Серійний випуск і початок продажів електровантажівки Mitsubishi розпочнеться у найближчі 4 роки.

Зараз ви читаєте новину «Українці сконструювали електровантажівку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути