Ексклюзиви
середа, 23 лютого 2011 10:24

Українці купуватимуть дорогий бензин через безлади у Лівії

Українці купуватимуть дорогий бензин через безлади у Лівії

Стрімке подорожчання нафти на світових ринках може серйозно вплинути на вартість палива в українських роздрібних мережах на початку березня. Таку думку висловили опитані експерти.

"Якщо вартість нафти протримається протягом місяця на рівні близько $ 100 за барель, то ціни на бензин А-95 в Україні можуть сягнути 9,70 грн / літр, на дизельне паливо - 8,90 грн / літр. Це може статися вже на початку березня", - зазначив директор консалтингової компанії "А-95" (Київ) Сергій Куюн.

Експерт підкреслив, що хоча найбільш відчутного подорожчання палива можна очікувати на початку наступного місяця, партії більш дорогих нафтопродуктів надходять в Україні вже зараз.

"За нашими розрахунками, якщо такі високі ціни на світовому ринку протримаються 10 днів, тоді український ринок відчує це на собі. А якщо через тиждень знизяться, тоді немає", - сказав заступник директора науково-технічного центру (НТЦ) "Психея" (Київ ) Геннадій Рябцев.

Він підкреслив, що орієнтуватися краще на вартість нафти на Лондонській, а не на Нью-йоркській біржі.

"Різниця в цінах на цих двох майданчиках нещодавно досягала рівня, якого не було з 1983 року. У цьому є спекулятивний складник" - зазначив експерт.

Нагадаємо, в Лівії шириться народне повстання. Влада країни застосували проти протестувальникыв бойову авіацію і навіть артилерію.

За прогнозами аналітиків Goldman Sachs, якщо напруженість на Близькому Сході і в Північній Африці збережеться, нафта WTI може піднятися до $ 100-105 за барель найближчими тижнями.

Зараз ви читаєте новину «Українці купуватимуть дорогий бензин через безлади у Лівії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути