понеділок, 14 лютого 2011 11:42

У БЮТ розповіли, скільки мав коштувати бензин

У БЮТ розповіли, скільки мав коштувати бензин

Для забезпечення потрібних надходжень до бюджету вартість палива було б достатньо збільшити на 12 коп. за літр.

Про це заявила член фракції "БЮТ-Батьківщина" Антоніна Болюра.

Як повідомила прес-служба БЮТ, Болюра зазначила, що у лютому вартість бензину марки "А-95" переступила ціну в 9 грн.. за літр, і "це не кінцева ціна, оскільки на сьогоднішній день на заправках ще продається бензин, поставки якого відбувалися до нового року".

"Хочеться нагадати діючому уряду, що у Податковому кодексі, прийнятому наприкінці 2010 року саме за пропозицією Кабінету міністрів, передбачено збільшення акцизного податку на моторні бензини – з 132 до 182 євро за тонну. Також було запроваджено оподаткування зрідженого газу, який використовується як паливо", - сказала Болюра.

"Тоді автори таких змін пояснювали, що збільшення акцизного податку на пальне пов'язане з компенсацією втрат бюджету внаслідок відміни щорічного "транспортного збору". Але ж для забезпечення аналогічних надходжень до бюджету вартість палива було достатньо збільшити на 12 коп. на літр", - наголосила народний депутат.

Вона також зазначила, що експерти одноголосно попереджали, що таке збільшення акцизного податку на паливо призведе до різкого подорожчання бензину на автозаправках.

Зараз ви читаєте новину «У БЮТ розповіли, скільки мав коштувати бензин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути