середа, 19 січня 2011 11:29

Азаров знайшов винних у подорожчанні бензину

Азаров знайшов винних у подорожчанні бензину

Прем'єр Микола Азаров вимагає звільнити керівництво компанії "Укрнафта".

Про це він сказав відкриваючи засідання Кабміну.

За його словами, через зменшення видобутку газу та вугілля поповзли вгору ціни на пальне на заправках.

"Ми посадили країни на імпортне пальне і підвищення цін на заправках зменшився видобуток нафти і газу. Якби не було занехаєне нафтогазове господарство такий провал в галузі означає, що недостатньо рішучі і правильні дії були міністра", - зауважив він

Він також зазначив, що видобуток вугілля за минулий рік зменшився у порівнянні з 2009 роком.

"Це надзвичайна претензія до вугільної галузі. Так неефективно використовувати бюдєетні кошти неприпустимо. Певні кадрові висновки мають бути зроблені. Тому я вимагаю від міністра палива та енергетики Юрія Бойка замінити неефективних менеджерів, які допустили відставання галузі. Зокрема, це керівництво "Укрнафти", бо ми переконалися, що відповідний рівень можна давати. Головне, збільшити рівень вимогливості до державних менеджерів та керівників держмонополій", - зауважив чиновник.

Він також зауважив, що за минулий рік рівень промислового виробництва зріс на 11%. Водночас, за словами прем'єра у регіонах ці показники набагато вищі.

"Якщо Дніпропетровська, Донецька, Рівненська, Черкаська області продемонстрували темпи зростання від 14% до 42%, то Сумській та Чернігівській області рівень промвиробництва значно знизився. Таке відставання є серйозною претензією з мого боку до керівників регіонів. Звертаю увагу Юрія Чмиря та Володимира Хоменко, що з такими результатами уряд не буде миритися", - резюмував керівник уряду.

Нагадаємо, що контрольний пакет акцій компанії "Укрнафта" належить державі. Водночас, 40% акцій підприємства контролюють структури пов'язані з групою "Приват", а головою правління є Ігор Палиця, якого вважають близьким до бізнесмена Ігоря Коломойського.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Азаров знайшов винних у подорожчанні бензину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути