середа, 05 березня 2014 13:56

Український авторинок виріс на 20% - українці скуповують іномарки за старими цінами

Український авторинок другий місяць поспіль демонструє позитивні результати. В лютому вдалося реалізувати 14321 новий легковий автомобіль, що на 20% більше, ніж рік тому, повідомляє AUTO-Consulting.

Але справжньою сенсацією стали показники брендів. Впевнене 1-е місце дісталося Geely, яка змогла зайняти 14% українського ринку і остаточно відірватися від найближчих конкурентів. Більше того, група компаній "АІС" (є дистриб'ютором Geely) за підсумками лютого вперше за свою історію змогла по сумі проданих авто (Geely, MG, SsangYong, UAZ) стати оператором №1 на українському ринку, випередивши Копрорацию "УкрАвто".

У свою чергу непогані результати в лютому продемонстрував і Nissan, який також вперше став №2 на українському ринку, переконавши в своїх перевагах 6,7% покупців. Але лише небагатьом йому поступилася і Renault (6,4%).

Позиції інших брендів залежали від кількості автомобілів на складах і те, до якого курсу були прив'язані їх ціни. Ажіотаж, який виник при значних коливаннях курсу валют, позначився на користь Hyundai. Цього виробникові вдалося повернути собі 6% ринку і зайняти 5-е місце.

А от реалізація Зазу в лютому виявилася дуже слабкою - 5,9% ринку і 6-е місце на ринку. Схоже, ЗАЗ просто не потрапив в "wish list" шукачів "колишніх" цін, які вважали, що ціни на нього не повинні сильно піднятися. Наростити продажі вдалося і Volkswagen, який одним з перших задекларував свої прайс-листи у прив'язці до курсу 8,00 грн. за 1 $. 

Відзначимо також і стрімкий ривок Suzuki, яка завдяки вдалому старту продажів нової моделі SX4, змогла в 3 рази збільшити свій збут.

Преміум-бренди також фіксували зростання попиту в лютому, навіть не дивлячись на втечу частини потенційних покупців. У лютому лідерство дісталося Audi, яка з солідним запасом змогла відірватися від німецьких конкурентів.

 
Зараз ви читаєте новину «Український авторинок виріс на 20% - українці скуповують іномарки за старими цінами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути