Ексклюзиви
четвер, 03 липня 2014 11:26

Український авторинок відновлюється - продажі автомобілів виросли в 2,5 рази

Український авторинок відновлюється - продажі автомобілів виросли в 2,5 рази
Фото:donbass.ua

Автомобільний ринок в червні не лише стабілізувався, але і почав відновлюватися.

Про це свідчить статистика реєстрацій нових автомобілів, повідомляє AUTO-Consulting.

Зусиллями всіх операторів вдалося за місяць реалізувати понад 8,1 тис. автомобілів, що в 2,5 рази краще травневого результату. Очевидно, що авторинок уже минув "дно" і взяв курс на відновлення.

Найгірший результат, який був зафіксований у травні на рівні 3,1 тис. автомобілів - став "холодним душем" для всього автобізнесу. Таких низьких результатів на українському ринку ще не фіксували. Тим показовіший, вже куди більш оптимістичний результат червня - 8,1 тис. авто. І хоча частина цих автомобілів була фактично продана ще в кінці травня і вони просто не встигли потрапити в підсумковий звіт за минулий місяць, тим не менш, цей показник свідчить про початок відновлення авторинку.

Покупці частково звиклися з новими цінами, а дилери як могли спробували згладити ціновий шок, проводячи різні акції і фіксуючи ціни за спеціальним курсом (10,00-10,6 грн. за долар). Такі кампанії виявилися дуже ефективними.

В той час, коли все навколо тільки дорожчало, така "щедрість" автодилерів була винагороджена. Покупці авто остаточно зрозуміли, що це - останній шанс придбати новий автомобіль за таким курсом і вирушили в автосалони.

Вплинула на зростання попиту і політична стабілізація. Число замовлень автомобілів преміум-класу знову почала підбиратися до докризових показників, а збут окремих моделей навіть ставив рекорди. Прокинулися і покупці автомобілів класу Luxury, які до літа вирішили оновити свій автопарк.

Спільними зусиллями автодилери змогли трохи розгойдати ринок. І хоча цифри порівняння з минулим роком далеко не радісні (-46%), це все ж краще, ніж результати травня.

Зараз ви читаєте новину «Український авторинок відновлюється - продажі автомобілів виросли в 2,5 рази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути