вівторок, 08 жовтня 2013 11:48

Українці стали рідше купувати уживані автомобілі

Українці стали рідше купувати уживані автомобілі

В Україні просів ринок уживаних автомобілів. Так, у вересні число проданих "легковиків" впало нижче березневого показника. Про це повідомляють аналітики сайту приватних оголошень Slando.

З квітня на Slando продавалося понад 5 тисяч уживаних автомобілів в місяць. Що становило більше 15% від усіх виставлених на продаж легкових машин. Але в серпні і вересні показники почали знижуватися. У результаті число угод у вересні впало нижче показника за березень цього року, коли через погодні аномалії покупці часто відкладали купівлю автомобіля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подвійна економія - Топ-10 найдешевших гібридних автомобілів

Однією з причин такого явища може бути введення утилізаційного збору, який почав діяти з 1 вересня. Через нього нові і вживанні автомобілі істотно подорожчали. Таким чином , покупці або намагалися купити авто до введення нового податку, або ж відклали придбання машини на майбутнє.

Нагадаємо, найпопулярнішими моделями на вторинному ринку України є: Daewoo Lanos / Sens (2,95% від загального числа автомобілів), ВАЗ 2101 (1,75%), ВАЗ 2106 (1,43 %), Audi A6 (1,31 %) і Chevrolet Aveo (1,30 %). А портрет типового автомобіля на вторинному ринку виглядає так: седан, 14 років, з механікою, на бензині, за ціною 76,5 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Українці стали рідше купувати уживані автомобілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути