пʼятниця, 27 вересня 2013 16:19

Експерти розповіли як вберегтися від шахраїв на вторинному авторинку

Експерти розповіли як вберегтися від шахраїв на вторинному авторинку

Попит на вживані автомобілі в Україні як і раніше високий. Однак на вторинному ринку багато шахраїв, які можуть продати вам замість нормальної машини ржавий металобрухт.

Існує як мінімум 10 способів додати авторухляді товарний вигляд. На лисих шинах, наприклад, вирізають "новий" протектор. Проблема полягає в тому, що шини стають тонкими і вразливими до проколів. Також використовують присадки для усунення зазорів в циліндрах - двигун стає більш потужним, перестає диміти.  Але тільки на кілька місяців, яких вистачить, щоб продати машину клієнту. Ще один хитрий фокус, який використовують на "вторинці", - поголити сидіння бритвою. Це освіжає салон і робить машину доларів на 500 дорожче.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля кольорового Smart фотографуються на пішохідних переходах

Перед покупкою авто з механічною коробкою передач експерти рекомендують підняти машину на стенді і оглянути, тому що в ходову можуть покласти прокладки, щоб не стукала, а гнилі частини сховати. "Процедура" коштує 300-400 грн.

Однак кузов, кажуть експерти, в машині головне, тому його треба перевірити на предмет плям іржі. Якщо іржу продавці таки замазали, а биті ділянки підфарбували, доведеться викласти більше - за діагностику цілісності кузова на офіційних СТО. Там же можна дізнатися, в робочому чи стан подушки безпеки.

Втім, заради дешевого авто такі витрати позбавлені сенсу, кажуть фахівці. І наголошують, що заглянути в двигун, швидше за все, не вдасться." Купуючи машину, припустимо, тридцятирічну, ви, грубо кажучи, можете візуально побачити тільки кузов, можете побачити ходову. Мотор ви практично не перевірите" , - зазначив моторист Микола Марченко. Так що доведеться вивчати , чесні чи очі у продавця.

Зараз ви читаєте новину «Експерти розповіли як вберегтися від шахраїв на вторинному авторинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути