Ексклюзиви
пʼятниця, 23 серпня 2013 14:10

Попит на вживані автомобілі зріс на 60%

Попит на вживані автомобілі зріс на 60%
Фото:liga.net

На ринку авто істотно зросли продажі, але українці переважно купують вживані автомобілі.

Введення утилізаційного збору, яке має відбутися з 1 вересня цього року, і через що машини мають подорожчати мінімум на 5,5 тис. грн, не на жарт активізували попит на машини, причому переважно на старі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через тиждень українцям доведеться переплачувати тисячі гривень за авто

У компанії AutoConsulting підрахували, що попит на вживані авто за останні 7 місяців зріс на 60%. Цю тенденцію відчули й імпортери, які завезли на 80% більше вживаних машин, ніж за такий же період минулого року. Продажі нових авто впали на 6,5%.

"Перед цим різко збільшилися продажі старих автомобілів перед введенням спецмита. Зараз новий бум - перед введенням утилізаційного збору. Люди намагаються купити машини, поки вони дешевші, а імпортери намагаються якнайбільше завезти. До тих пір, поки ринок буде підігріватися новинами, що через місяць або два машини подорожчають, природно, буде ажіотажний попит. Логічно, що люди хочуть купити машину дешевше ", - розповів експерт AutoConsulting Віктор Стельмах.

Зараз ви читаєте новину «Попит на вживані автомобілі зріс на 60%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути