пʼятниця, 05 липня 2013 17:23

У Росії виготовлять ексклюзивний автомобіль для Путіна "ЗіЛ" President

Росіяни визначилися із зовнішністю для нового президентського автомобіля.

У конкурсі, організованого компанією Marussia Motors спільно з Науково-дослідним автомобільним і автомоторний інститутом (НАМИ), переміг спільний проект росіянина Ярослава Яковлєва (Росія) і Бернда Вееля (Нідерланди). Приз за перше місце - 5000 доларів, а всього свої роботи подали понад 120 претендентів.

Перспективна машина глави держави отримала просту і логічну назву "ЗіЛ" President і цілком можливо скоро стане на "конвеєр". Правда, мова йде поки про можливість збору малої партії ексклюзивних представницьких лімузинів нового покоління. На цій же платформі хочуть створити також люксовий позашляховик і мінівен із заднім або повним приводом. На реалізацію амбітного проекту "Кортеж" уже виділили значну суму з російського бюджету - близько 1 мільярда рублів.

Примітно, що поки ще навіть не зрозуміло, хто саме втілюватиме сміливі дизайнерські ідеї у металі і пластиці. Головними претендентами на освоєння коштів є все та ж компанія Marussia Motors, "Група ГАЗ", а також завод і "ЗіЛ", який раніше займався будівництвом машин для політичної еліти країни.

Зараз ви читаєте новину «У Росії виготовлять ексклюзивний автомобіль для Путіна "ЗіЛ" President». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути