пʼятниця, 07 червня 2013 21:55

Після розлучення Людмила Путіна може позбутися президентських привілеїв - ЗМІ

Після розлучення Людмила Путіна може позбутися президентських привілеїв - ЗМІ
Людмила Путіна. Фото: ria.ru

Президент Росії Володимир Путін увечері 6 червня оголосив про те, що розлучається зі своєю дружиною Людмилою Путіної. Журналісти з'ясували, на яку нерухомість може претендувати колишня перша леді Росії.

Згідно з декларацією про доходи за 2012 рік у власності у Путіна знаходяться квартира в Санкт-Петербурзі площею 77 кв. м, а також земельна ділянка у Московській області площею 1500 кв. м і гараж площею 18 кв. м. Також у користуванні у Володимира Путіна є квартира площею 153,7 кв. м і гаражне місце. Згідно з декларацією про доходи, у дружини президента в особистій власності нічого немає.

Таким чином, після розлучення Людмила Путіна може претендувати на половину майна, придбаного за роки спільного життя подружжя. Виходить, що за законом екс-дружина президента може отримати частку (38,5 кв. М) в квартирі в Санкт-Петербурзі, половину (750 кв. М) ділянки в Підмосков'ї і половину гаража (9 кв. М). При цьому достеменно не відомо, чи була ця власність придбана подружжям під час шлюбу. Решта майна президента перебуває в користуванні, а не власності.

Варто відзначити, що йдучи з президентського поста в 2008 році, Володимир Путін вибрав резиденцію "Ново-Огарьово" для довічного користування відповідно до закону "Про гарантії Президенту РФ, який припинив виконання своїх повноважень, і членам його родини". Однак після розлучення Людмила Путіна не буде членом сім'ї президента і, відповідно, не зможе довічно користуватися цими привілеями - "якщо, звичайно, колишній чоловік їй цього не дозволить", пише Mixnews.

Нагадаємо, з 2000 року Путін постійно проживає в резиденції Ново-Огарьово в найближчому Підмосков'ї. Садиба XIX століття для президента була грунтовно перебудована. Тут є стайня в німецькому стилі, басейн, спортзал, житловий будинок і будинок для офіційних прийомів, гостьовий будинок з кінозалом, храм, вертолітний майданчик, теплиці та пташник.

Крім нерухомості, Людмила Путіна може претендувати на частку і в іншій власності президента. Так, у Володимира Путіна є три вітчизняних автомобіля (два "ГАЗу" і "Нива") і автомобільний причіп "Скіф". Однак все це можливо лише після офіційного розлучення, який, за словами прес-секретаря президента Росії Дмитра Пєскова, ще не відбувся.

Зараз ви читаєте новину «Після розлучення Людмила Путіна може позбутися президентських привілеїв - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути