пʼятниця, 06 лютого 2015 13:40

У Раді запропонували здешевити електромобілі на 30-40%

У Раді запропонували здешевити електромобілі на 30-40%
Фото:autocentre.ua

У Раді зареєстровані два законопроекти, які покликані здешевити електромобілі на 30-40%

Народні депутати хочуть звільнити від податку на додану вартість та акцизного податку на ввезення на митну територію України транспортних засобів, оснащених електричними двигунами. Зазначену міру пропонують ввести до 01 січня 2020 року автори законопроекту №1912 від 02 лютого 2015 року Геннадій Кривошея ("Народний фронт"), Степан Барна ("Блок Петра Порошенко") і Вадим Івченко (ВО "Батьківщина"), повідомляє Дело.

З пояснювальній записці до документа випливає, що в результаті прийняття законопроекту вартість електрокарів в Україні зменшиться, згідно з розрахунками, на 20% (мінус податок на додану вартість) і 109 євро (акцизний податок).

Разом з тим на сайті Верховної Ради опубліковано ще один законопроект, №1913 від 02 лютого 2015 року, тих же авторів (Геннадій Кривошея, Степан Барна та Вадим Івченко), який передбачає звільнення імпорту транспортних засобів, оснащених електричними двигунами, від оподаткування ввізного мита. Термін скасування в законопроекті встановлено також до 01 січня 2020 року.

Як зазначено в пояснювальній записці, ця ініціатива дозволить знизити вартість електрокарів до 10%.

"У результаті прийняття законопроекту вартість транспортних засобів, оснащених електричними двигунами, зменшиться розрахунково від 8% до 10%", - йдеться в пояснювальній записці.

Основним завданням обох законопроектів є зменшення податкового навантаження на імпорт транспортних засобів, оснащених електричними двигунами, що дозволить знизити їх вартість на 30%. Крім того, як пояснюють депутати, в середньому електромобілі використовують 10 кіловат електроенергії на 100 кілометрів, тоді як звичайні - 10 літрів бензину. В результаті вартість проїзду на електромобілі 100 кілометрів дорівнює 2,8 гривень (10 кВт - 28 копійок), а на звичайному автомобілі - 170 гривень (10 літрів - 17 гривень).

"Враховуючи середньостатистичний пробіг звичайного автомобіля, використання електромобілів дозволить його власникові заощадити 4-6 тис. гривень на місяць. Економія автотранспортних підприємств від використання таких автомобілів обчислюється в мільйонах гривень", - йдеться в пояснювальній записці.

 

Зараз ви читаєте новину «У Раді запропонували здешевити електромобілі на 30-40%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути