пʼятниця, 09 квітня 2021 17:03

У березні українці придбали 9 тис. нових авто

Минулого місяця в Україні зареєстрували 9 тис. нових авто, на які витратили $290 млн.

Найбільшу кількість нових автомобілів придбали в столиці – понад 3600. Крім киян, багато авто купували жителі Дніпра, Харкова, Одеси та Запоріжжя. Загалом українці придбали 9 тис. авто на суму $290 млн без врахування вартості додаткового обладнання.

Серед брендів лідером продажів був Renault. Понад 1250 таких нових автомобілів отримали реєстрацію минулого місяця. Крім них українці часто обирали Toyota, Kia, Skoda та Hyundai, йдеться в рейтингу сайту з продажу нових автомобілів RST.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Гангстерський" автомобіль хочуть продати за 1 млн 662 тис. грн

Кросовер Toyota RAV4 отримав найбільшу кількість продажів серед моделей і покрив 7% ринку. Також мали попит Renault Duster і Kia Sportage.

Автор: RST
  У березні українці придбали 9 тис. нових авто
У березні українці придбали 9 тис. нових авто

Понад 75% зареєстрованих автомобілів – кросовери. Доля автомобілів з дизельними двигунами становить 29% ринку, а середній об'єм двигуна - майже 2 л. Автомобілі з ціною від $17 тис. до $35 тис. отримали долю ринку 53%. Середня ціна кожного автомобіля, який зареєстрували в березні, перевищила $32 тис.

У лютому в Україні зареєстрували 6300 нових авто. Сума покупок становила $200 млн. Тоді найбільше нових автомобілів придбали в Києві – понад 2400. Крім киян, велику кількість авто купували жителі Дніпра, Харкова, Одеси та Львова.

Зараз ви читаєте новину «У березні українці придбали 9 тис. нових авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути