пʼятниця, 02 червня 2017 20:22

Швидкий Jaguar 1940-х років і найпотужніший кабріолет у світі - стартував ретрофестиваль Leopolis
25

Фестиваль проводять у Парку культури імені Богдана Хмельницького, що у Львові
Фото: Володимир Мукан
Фестиваль проводять у Парку культури імені Богдана Хмельницького, що у Львові
Rolls-Royce
Rolls-Royce Phantom II 1929 року
Wanderer W 23 1938 року випуску

Сьогодні стартував фестиваль ретро автомобілів Leopolis Grand Prix 2017. Його проводять у Парку культури імені Богдана Хмельницького, що у Львові. Вже привезли більше сотні машин. Серед них автомобілі клубів, власників старовинної техніки із різних міст України, любителів ретро із-за кордону та реставраційних майстерень.

Найбільше машин на головній виставковій площі парку. Там здебільшого ті моделі, які в Україні у єдиному екземплярі. Наприклад, із Запоріжжя клуб "Александрівський" привіз спортивний Jaguar XK 120, такий випускали 1948 по 1954 рік, представницький Rolls-Royce Phantom II 1929 року зі срібною емблемою. Проект "Кофейбус" виставив два старовинні автобуси – унікальний ЛАЗ 1961 року випуску та угорський "Ікарус" 1989 року. Обидва повністю справні, своїм ходом доїхали з Києва до Львова. Клуб технічної класики Old Car Service – привіз перший радянський лімузин ЗИС-110 1953 року, Ford Granada 1973 року випуску, Mercedes-Benz 200D (W123) та інші машини. Запорізький автоклуб "Фаетон" приїхав із найпотужнішим у світі кабріолетом американським Cadillac Eldorado Biarritz Convertible 1975 року. На нього встановлено 8,3 літровий бензиновий двигун. З Дніпра привезли відреставрований німецький Wanderer W 23 1938 року випуску.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На OldCarLand привезли автомобілі, які змінили світ: пряма трансляція

У верхніх точках парку розмістили масові радянські автомобілі й військову техніку. На території парку влаштують своєрідні автомобільні вулиці різних країн. На кожній із виставлять машини певної країни-виробника. Протягом всього дня машини доїжджають на захід. До вечора у Львові буде понад 200 одиниць старовинної техніки, запевняють організатори.

"Ми вперше у Львові демонструємо Jaguar XK 120. Машину придбали два місяці тому. Привезли її зі США. Це перший автомобіль в історії, який розігнався швидше 200 кілометрів на годину. Під його капотом потужний 6-циліндровий двигун на 213 кінських сил. Відчуття від водіння цього автомобіля неймовірні", - говорить Gazeta.ua Валерій Сичук із автоклубу "Александровський".

Спортивний автомобіль розганяється до 100 км/год за 10 секунд, оснащений 4-ступеневою коробкою передач.

Leopolis – найстаріший захід ретроавтомобілів. Його почали проводити із 1930 року. Тоді проводили кільцеві перегони міськими вулицями. 2011 року організатори Leopolis знову почали проводити гонки на старовинних машинах.

Місяць тому в Києві провели Old Car Land. У державний музей авіації у Києві привезли понад 900 старовинних автомобілів. Їх виставили на 15 гектарах музею серед майже 90 літаків.

Зараз ви читаєте новину «Швидкий Jaguar 1940-х років і найпотужніший кабріолет у світі - стартував ретрофестиваль Leopolis». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути