неділя, 28 травня 2017 17:51

Made in USA - десятки надпотужних і неймовірних американських машин показали на Ретро-зльоті
20

Cadillac
Фото: Віктор Фоменко
Колесо Cadillac
Ford Mustang
Ford Mustang

"Made in USA" — під таким гаслом у Харкові пройшов третій щорічний Ретро-зльот. Захід відбувся у центрі міста на майдані Свободи.

Організаторам заходу, а це Харківський автомобільний союз, вдалося залучити понад 30 американських автомобілів — від Buick Town Car та Ford A з 1920-х до Cadillac Deville та Pontiac Grand Prix з 1990-х років.

Тут і унікальні, свого роду єдині екземпляри, і легендарні авто, що відображають автомобільну історію XX століття.

Автор: Віктор Фоменко
  Найпотужніший у світі серійний кабріолет Cadillac Eldorado Biarritz Convertible
Найпотужніший у світі серійний кабріолет Cadillac Eldorado Biarritz Convertible

"Типовими представниками покоління 1950-х є Mercury Montclair 1956 року і Ford Thunderbird 1959 року. Mercury Montclair бере участь в нашому зльоті не в перше. Завдяки яскравій зовнішності вона — незмінна улюблениця публіки. А кабріолет Ford Thunderbird покажемо вперше", - розповідає Gazeta.ua один з організаторів ХаРЗ-2017 Дядя Фара.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Унікальний Opel Admiral, машина Щербицького та спецтехніка КДБ - стартував зльот ретроавтомобілів

Mercury була окремою маркою компанії Ford і задавала тон в індустрії: мала підвищену безпеку, скляні люки в деяких модифікаціях та яскраві двоколірні кузови. А Ford Thunderbird взагалі був експериментом — в ньому міць спорткара об'єднали з розкішшю лімузина. Це було ризикованим рішенням, але виявилося, що на таке поєднання є попит. І з'явився новий клас автомобілів - "personal luxury car".

Mustang переміг всіх і став культом — його можна побачити в десятках фільмів

Одразу три автомобілі 1965, 1969 і 1971 років випуску репрезентують на зльоті американську легенду Ford Mustang.

"Ford Mustang Mach 1 Cobra Jet 4 роки тому купив у знайомого. Він не міг нічого з нею зробити – машина 10 років стояла в гаражі. Я відновив. Візуально відповідає оригіналу, але всередині - максимально тюнінгована. Така машина – єдина в Україні. Прошу за неї трохи більше, ніж вклав - 150 тисяч", - каже Gazeta.ua власник автомобіля Артем Бабенко.

Автор: Віктор Фоменко
  Просторий салон представницього Lincoln
Просторий салон представницього Lincoln

В боротьбі з конкурентами Mustang переміг всіх і став культом — його можна побачити в десятках фільмів, на ньому їздять Джеймс Бонд, Бетмен та Стів Макквін, його демонструють в серіалах, на ньому "ганяють" у відеоіграх. А цього літа в США відкриють "Музей Мустангів".

Привезли на Ретро-зльот і Lincoln Town Car Signature Series 1988 року випуску. Пробіг символічний– 52 тис. миль.

"Повністю оригінальна машина, крім приймача. Вклав 8 тисяч - вона була в хорошому стані. Поміняв тільки ресорні пружини і один раз гуму. У мене "Чайка" була, продав – купив цю. Начебто в Києві була в автопарку КДБ", - пояснює Gazeta.uaвласник Сергій Задоя.

Автор: Віктор Фоменко
  Ford Mustang
Ford Mustang

Серед американських красунчиків – два елегантних Chevrolet. Один з них – Chevrolet Monte Carlo 1979 року випуску. В Україні теж в єдиному екземплярі.

"Monte Carlo випускали дуже довго, це третя генерація, потім була четверта, після чого модель потрапила під кризу з бензином. У цій 8 циліндровий двигун, а після стали випускати і 6, і навіть 4 циліндрові. І з задньопривідного купе вона перетворилася в передньопривідну модель економкласу", - розповідає Gazeta.ua власник Максим Лобода.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На 43-річному ЛАЗі безкоштовно катали містом

На Ретро-зльоті звучить американська музика, подається американська їжа, а також розбитий табір американських індіанців. Двоколісна Америка представлена усім розмаїттям Harley-Davidson.

Усього в рамках заходу показали понад 160 ретро машин. Крім американської автомобільної класики, до уваги відвідувачів добірка персональних автомобілів. Серед них - машина керівника Рядянської України Володимира Щербицького та особистий екіпаж міністра держбезпеки НДР Еріха Мільке.

Понад 120 ретро автомобілів і автобусів показали у Києві на День відчинених дверей у майбутньому музеї транспорту. Він проходив у реставраційному центрі КП "Київпастрансу" на вул. Виборзькій.

Зараз ви читаєте новину «Made in USA - десятки надпотужних і неймовірних американських машин показали на Ретро-зльоті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути