четвер, 14 травня 2020 16:22

Справжність таксі перевірятимуть за допомогою системи автофіксації

Справжність таксі перевірятимуть за допомогою системи автофіксації
Таксисти зможуть користуватися смугами для громадського транспорту. Фото: zaхid.net

Кабінет міністрів України вніс зміни до Правил дорожнього руху. Завдяки цьому таксі зможуть використовувати смуги для маршрутних транспортних засобів.

Згідно з рішенням, водій таксі зможе рухатися дорогою із смугою для маршрутних транспортних засобів, позначеною дорожнім знаком 5.8 або 5.11 у ПДР. Окрім цього, водій матиме право здійснювати посадку та висадку пасажирів у межах смуги для маршрутних транспортних засобів, позначеної дорожнім знаком 5.8 або 5.11 у ПДР.

Передбачили й заходи, спрямовані на запобігання маскуванню звичайних авто під таксі.

"Шашечки не врятують, якщо захочете під виглядом таксі рухатися смугою громадського транспорту. Контроль здійснюватиметься системою автофіксації. Якщо номерного знака вашого ТЗ не виявиться в реєстрі офіційних перевізників, штраф забезпечено!" - заявив Володимир Караваєв, правозахисник, експерт із питань законодавчого забезпечення безпеки дорожнього руху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні помітили Mercedes Brabus за 6 млн

Сьогодні, 14 травня, в Україні набув чинності закон про скасування штрафних балів для водіїв, який раніше підписав президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Справжність таксі перевірятимуть за допомогою системи автофіксації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути