вівторок, 22 травня 2018 17:29

Шоу ретро-техніки, парад капелюшків і запальні танці - що гості побачать на "Ретрофесті"
9

8-10 червня в місті-фортеці Кам'янець-Подільському відбудеться Третій міжнародний фестиваль стилю "Ретрофест".

Організатори фестивалю розказали про особливості цьогорічного заходу, його основні "фішки" і презентували унікальні проекти в межах наймасштабнішого ретро-свята.

Представники RetroKidsShow
Фото: Володимир Мукан
У прес-центрі інформаційного агентства "Українські Новини" відбулася прес-конференція на тему: "На РЕТРОстилі"
Олена Дика - директор фестивалю "Ретрофест"
Музичні ретро-інструменти для фестивалю
Офіційний стиліст фестивалю Світлана Савєльєва одягає унікальний капелюшок на керівника молодіжного прес-центру Юлію Скоробагач

До програми фестивалю входять різноманітні заходи: шоу ретро-техніки, парад капелюшків Fashion Retro, запальні танці та атмосферна жива музика, АРТ-простір, сімейний Грай-LAND.

"Фестиваль був заснований 2009 року у Кам'янец-Подільському. Торік відновився, була тривала перерва і за ініціативою ретро-автомобілістів ми продовжуємо фестиваль", - каже директор фестивалю Олена Дика.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вицвілий колір та іржава фурнітура - на OldCarLand показали унікальний Pontiac Chieftain

Головними винуватцями свята є шедеври автомобільного мистецтва - унікальні та раритетні автомобілі.

"Цьогоріч автомобілісти не такі активні. Заявки ще подали не всі, але вони точно приїдуть. Минулого року на фестивальній площі побували понад 70 екіпажів, думаю, в цьому році 50 - стовідсотково будуть. Будуть ретро-автомобілі не тільки з України, очікуємо екіпажі з Молдови. Приїде наш талісман Citroen 2CV, 1959-го. Також ми чекаємо на Packard 120, авто 1938 року випуску. Запрошували Польщу, але вони приїдуть лише у липні. Найстарішим авто буде Horch 95, 1937 року випуску. Наймолодший - синя Toyota Corolla TE5, 1977 року", - розповіла Дика.

Всі охочі зможуть не тільки побачити фортецю чи ретроавтомобілі, але й повболівати, чи взяти участь у ретро-ралі.

"У ретро-ралі зможуть брати участь всі транспортні засоби, які технічно-справні. Водіям обов'язково потрібно мати при собі посвідчення. Протяжність траси - майже 60 км. Старт від старої фортеці і там же фініш. Цього року також будуть дві спеціальні ділянки", - додала директор фестивалю.

27 квітня у Києві пройшов найбільший технічний фестиваль OldCarLand. Захід тривав 5 днів на територій столичного Державного музею авіації. 8-й фестиваль традиційно організовував "проект Кофейбус" і OldCarServsice. На свято приїхали більше 1 тис. старих автомобілів з усієї України. Також завітали на свято автолюбителі з Польщі, Білорусі, Литви, Латвії та Естонії. Серед експонатів – спортивні машини, європейські легковики 1930-х, американські седани 1970-х і моделі радянського автопрому різних років випуску.

Зараз ви читаєте новину «Шоу ретро-техніки, парад капелюшків і запальні танці - що гості побачать на "Ретрофесті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути