Ексклюзиви
вівторок, 19 червня 2018 14:43

Смертельна сила вітру: як торнадо зносить автівки

Смертельна сила вітру: як торнадо зносить автівки
В Тайване торнадо унес автомобиль. Фото: 112

Протягом минулих вихідних Україною пройшла негода. 17 червня біля села Приморське Кілійського району на Одещині пронісся смерч.

Чотири вихори провисіли десять хвилин. На щастя, від смерчу ніхто не постраждав. Інколи смерч вириває з корінням дерева, громить будівлі або забирає собою авто чи інші транспорті засоби.

Gazeta.ua підготувала добірку відео, де смерч забирає з собою авто.

1. У Тайвані торнадо забрав автомобіль

12 серпня 2015 року на Тайвань обрушилися справжні бурі. Повсюдні торнадо залишили без даху над головою близько 2 мільйонів чоловік.

На кадрах, знятих відеореєстратором, можна побачити, як раптово виник смерч просто зносить машину з дороги. Водієві автомобіля пощастило. Він не був пристебнутий. Коли авто перевернуло вітром і відкинуло в кювет, водій вилетів з машини і не отримав серйозних ушкоджень.

2. Торнадо розгромив парковку в американському штаті

7 серпня 2017 року потужний ураган обрушився на американський штат Меріленд. У мережу потрапили відео на якому торнадо перевертає машини і обрушує дах будівлі біля парковки в місті Солсбері. На щастя, ніхто не постраждав.

3. Літаюче авто у Нью-Йорку

21 липня 2017 року у Нью-Йорку припаркований автомобіль разом з причепом піднявся в повітря і розвернувся. Це сталося через сильний порив вітру, по місту пройшов сильний торнадо. Камери зовнішнього спостереження зафіксували цей момент. Водія авто в салоні на щастя не було.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смертельна ДТП: як в аваріях розбиваються мікроавтобуси

4. Смерч в передмісті Санкт-Петербургу

28 березня 2011 року в передмісті Санкт-Петербурга смерч затягнув автомобіль на автостоянці. Ніхто не постраждав.

5. Безстрашний німецький водій і торнадо

Сезон торнадо в Німеччині триває з травня по вересень. 2018 року вже сталося сім подібних подій, а в цілому за рік очікується від 30 до 60 смерчів. Тим часом в Європі торнадо формуються значно рідше, ніж в США: приблизно 300 проти 1400.

Особлива небезпека чекає на людей, яких атмосферний вихор застає на відкритій місцевості, як це сталося в Німеччині з водіями двох авто.

Людям пощастило, оскільки смерч захопив їх вже в момент свого згасання. Також водії знизили швидкість, що дозволило мінімізувати пошкодження. В іншому випадку торнадо легко могло б підхопити автомобіль і з величезною силою жбурнути на землю.

В Україну прийшли дощі з грозами. Під вплив циклону потрапить майже уся територія країни. Часто гроза супроводжується громом і блискавками. Іноді блискавка вдаряє в у припаркований автомобіль або той, що їде дорогою. Gazeta.ua підготувала добірку відео, де блискавка влучає в автомобіль.

Зараз ви читаєте новину «Смертельна сила вітру: як торнадо зносить автівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути