вівторок, 02 травня 2017 11:25

Skoda розширить виробництво в Україні

Skoda розширить виробництво в Україні
Skoda не виключає можливості розширення виробництва в Україні. Фото: RIA.com

В Україні більше випускатимуть чеських автомобілів Skoda. Про це заявив топ-менеджер компанії Бернхард Майєр під час зустрічі з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом.

"Розвиток проекту та нарощування потужностей можливе за умови зняття мита. Завод Skoda, який працює на Закарпатті, виробляє автомобілі лише для України. Вся справа в тому, що угода з Євросоюзом про зону вільною торгівлі має дискримінаційні вимоги. Протягом 10 років ввізне мито на автомобілі складає 10 відсотків. Європейський Союз повністю закрив для нас свій ринок цим митом. Цю угоду потрібно змінити. Забрати дискримінаційні вимоги стосовно обкладанням митом імпортних автомобілів для українців та скасувати мито для автомобілів, які вироблені в Україні і постачаю у Європу", - каже Gazeta.ua директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко.

Якщо скасувати мито, в Україну прийдуть й інші іноземні інвестори. Вони вироблятимуть автомобілі не тільки для України, а й для Європи.

"Зараз Словаччина посідає перше місце у світі з виробництва автомобілів на душу населення. Тому що вони виробляють Kia, Hyundai, Volkswagen та інші машини не лише для словаків, а для усього світу. Завод потужностей у Закарпатті дозволяє працювати на світовий ринок", - каже експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати не проти, щоб українців перевозили у вантажних фургонах

Розширення проекту дасть можливість здешевити іноземні автомобілі, вироблені в Україні.

"Інвестори прийдуть в Україну зі своїми виробництвами. На них працюватимуть українські працівники. У нас багато чудових спеціалістів в автомобільній сфері. Попри свої фахові здібності вони будуть працювати за 500 євро, чого не скажеш про європейців. Тому за рахунок дешевої робочої сили можна здешевити вартість автомобілів. До нас приходитимуть і автомобільні інвестори, і інвестори з випуску автомобільних запчастин", - розповідає Назаренко.

Зараз існує багато факторів, які є негативним чинником для розміщення і нарощування підприємств в Україні. Деякі з експертів такі заяви називають голослівними.

"Для того, щоб виробники прийшли в Україну, має бути кілька факторів. По-перше, це пільги для залучення інвесторів щодо будівництва заводів в Україні. Серед таких пільги на землю, оподаткування чи умови залучення працівників. У нашій країні таких преференцій для виробників поки немає. Щоб заяви стали реальністю, як мінімум, має бути ринок збуту та ринок експорту продукції з цих підприємств. Автомобілі, які тут випускатимуть, наш ринок у повному об'ємі не продасть. Зараз ринок Росії, Казахстану та Білорусі для української продукції обмежений рядом нормативних актів. Для того, щоб поставляти автомобілі на ринки країн Ближнього Сходу, не обов'язково будувати заводи в Україні. Експорт з території України автомобілів на ринок Євросоюзу у безмитному режимі на іноземні ринки поки не можливий", - каже Gazeta.ua директор компанії "Автоконсалтинг" Олег Омельницький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ввели нові правила перетину перехрестя з рухом по колу

У березні автодилери продали майже 7 тис. машин. Це на 43% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Це рекорд продажів нових авто в Україні за останні роки. Найбільше продали Renault - 830 екземплярів. Друге місце посіла японська Toyota - 775 машин. Третє місце у корейської KIA - 568 проданих автівок.

Зараз ви читаєте новину «Skoda розширить виробництво в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути