вівторок, 04 квітня 2017 17:00

Ввели нові правила перетину перехрестя з рухом по колу

Ввели нові правила перетину перехрестя з рухом по колу

У Верховній Раді прийняли рішення змінити правила перетину перехрестя з рухом по колу. Нову норму хочуть ввести у статтю 41 до Закону України Про дорожній рух (щодо пріоритетності транспортних засобів, які рухаються по колу).

Згідно з новою нормою, перевагу в русі на перехрестях, де є круговий рух, мають транспортні засоби, які вже рухаються по колу. За це нововведення проголосували 242 народних депутати, передає Інтерфакс-Україна.

У кожному місті на ділянках, де необхідно перетинати перехрестя з рухом по колу, виникають аварійні випадки. А нові єдині правила перетину транспортом таких перехресть змінять ситуацію на краще, переконують у пояснювальній записці до документу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Треба чи не треба техогляд в Україні - експерт

Нову норму перетину перехресть по колу запозичили з американської схеми Roundabout.

"У країнах Європи на перехрестях, де організовано круговий рух, діє єдина схема руху Roundabout. Як свідчить офіційна статистика, кожен раз після введення в дію схеми Roundabout, аварійність на перехрестях зменшувалася приблизно на 80%", - наголосили в пояснювальній записці.

Раніше Кабінет Міністрів України змінив правила технічного огляду транспортних засобів. Передбачив обов'язкову фото - і відеофіксацію виконавцем процесу перевірки автомобіля.

Зараз ви читаєте новину «Ввели нові правила перетину перехрестя з рухом по колу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути