середа, 12 грудня 2012 10:46

Skoda офіційно представила нове покоління Octavia
9

Фото: Фото: skoda.com

Нове покоління ліфтбека Octavia розсекречено компанією Skoda. У третьому поколінні "Октавія" серйозно наростила габарити, набула більш строгої, технологичної зовнішності та претендує на близькість до преміум-сегменту. В Росії новинка з'явиться в середині наступного року.

Нова Skoda Octavia завдяки використанню "усефольксвагеновської" модульної платформи MQB стала істотно просторішою: колісна база новинки збільшена на 108 мм, які головним чином віддані збільшенню життєвого простору інтер'єру. Довжина ліфтбека виросла на 90 мм - до 4659 мм, ширина ж збільшилася на 45 мм і становить тепер 1814 мм. У результаті простір в ліктьовий зоні для передніх пасажирів збільшено на 39 мм, а для задніх - на 26 мм. Крім того, Octavia отримала найбільш об'ємний в класі багажник - його розміри досягають 590 л.

На європейський ринок Octavia вийде забезпеченою моторної гамою з восьми двигунів, до якої увійдуть 120-сильний 1,4 TSI, 180-сильний 1,8 TSI і економічний 109-сильний дизель об'ємом 1,6 л, який витрачає 3,4 л на 100 км шляху. В якості трансмісій в Skoda запропонують, як зазвичай, механічну КПП і "робот" DSG. Крім того, відомо, що планується і випуск "зарядженої" модифікації RS, яка повинна отримати дволітровий турбомотор від VW Golf.

Що стосується розширеного списку доступного обладнання, то в ньому значаться адаптивна головна оптика, "розумний" круїз-контроль, система контролю перетину розмітки і розвинена мультимедійна система.

На європейський ринок нова Skoda Octavia відправиться вже навесні. За деякими даними, виробництво новинки планується на заводі в Нижньому Новгороді, однак стартує воно лише в липні.

Зараз ви читаєте новину «Skoda офіційно представила нове покоління Octavia». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути