пʼятниця, 02 листопада 2012 12:40

Передсерійну Skoda Octavia показали обраним журналістам
7

Skoda організувала закриту демонстрацію нового покоління Octavia для нечисленної групи європейських журналістів. Фотографії передсерійного автомобіля і деякі технічні подробиці вже опубліковані чеськими ЗМІ.

Відомо, що Skoda Octavia стане ще однією моделлю концерну Volkswagen, для нового покоління якої використана модульна платформа MQB - вона лежить в основі VW Golf, Audi A3 і Seat Leon. Однак Octavia вийде більшою - за відомостями чеського порталу Auto.CZ, колісна база моделі збільшилася майже на 110 мм, а в довжину Octavia виросла на 90 мм. Багажник, втім, виріс ненабагато - 590 л проти 585 у поточної моделі. Очевидно, вся надбавка в габаритах витрачена на простір салону.

Як пишуть журналісти, які побували на показі, базовим двигуном для "Октавії" стане турбомотор об'ємом 1,2 л. Крім нього, передбачені також турбовані бензинові двигуни до 1,8 л і два дизелі - 1,6 - і 2-літровий. Кожен силовий агрегат був модернізований з метою знизити споживання палива. Зазначається, що завдяки більшій колісній базі та збільшеній колії суттєво покращилася керованість, Octavia стала більш тихою і комфортною.

Відомо також, що нова Octavia отримає систему, що дозволяє водієві регулювати відгук двигуна на педаль газу, настроювання електропідсилювача керма і роботу коробки передач DSG.

Початок продажів нової Skoda Octavia за попереднім планом намічено на лютий наступного року. Очікується, що річний обсяг виробництва новинки може досягти 400 000 примірників, завдяки чому "Октавія" має шанс увійти в десятку самих продаваних автомобілів в світі, заявляє портал Auto.cz. До російського ринку новинка повинна дістатися до середини 2013 року.

Зараз ви читаєте новину «Передсерійну Skoda Octavia показали обраним журналістам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути