четвер, 06 червня 2013 09:24

Skoda анонсувала "заряджену" Octavia RS

На Фестивалі швидкості в британському Гудвуді 10 липня компанія Skoda влаштує світову прем'єру "гарячої" Octavia RS. Причому найшвидша серійна "Октавія" в історії буде оснащуватися не тільки бензиновими, а й дизельними моторами, а на розгін до "сотні" у найпотужнішої версії піде 6,8 секунди.

Нова версія RS отримала 2-літровий 220-сильний бензиновий турбомотор, який на 20 сил потужніший, ніж колишня "Ер-Ес". З базової 6-ступінчастою "механікою" така Octavia розганяється до 100 км/год за 6,8 секунди, а максимальна швидкість досягає 248 км/год, що на 6 км/год швидше від колишньої моделі. Крім цього, вперше "заряджена" Octavia оснащуватиметься і турбодизелем. Дволітровий двигун на важкому паливі видає 184 к.с. і в парі з 6-ступінчастою механічною КПП розганяє машину до "сотні" за 8,1 секунди, а "максималка" сягне 232 км/год. Крім базових механічних коробок передач, для обох двигунів за доплату запропонують і 6-ступеневого "робота" DSG з двома зчепленнями, а на економію палива працюють система старт-стоп і рекуператор енергії гальмування, що входять в базову комплектацію.

Підвіска зі схемою McPherson спереду і багаторичажка ззаду, природно, теж перероблена, через що кузов тепер сидить на 12 мм нижче звичайної "Октавії". Разом з підвіскою, доопрацьоване і стало гострішим рульове управління з електромеханічно підсилювачем. Крім цього, в базову комплектацію вже входить електронна імітація блокування міжколісного диференціала XDS, яка буде боротися з пробуксовкою коліс і недостатньою поворачиваемостью.

Зовні Octavia RS безпомилково впізнається за оригінальним переднім бампером з великими повітрозабірниками, кормового спойлеру і заднього бамперу з дифузором і горизонтальними вихлопними патрубками. З інших зовнішніх відмінностей - нові двухтоновий колісні диски на 17, 18 і 19 дюймів, крізь які видно червоні гальмівні супорти. У салоні - більш спортивні сидіння і 3-спицеве ??кермо, накладки з нержавійки на педалях, змінена шкала приладів і шкіряна обробка ручника і важеля КПП.

Зараз ви читаєте новину «Skoda анонсувала "заряджену" Octavia RS». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі