четвер, 13 червня 2013 14:34

Seat перетворив Leon на гібрид за 34 мільйони євро
5

Seat Leon Verde Plug-in Hybrid
Фото: Фото: seat.com
Seat Leon Verde Plug-in Hybrid
Seat Leon Verde Plug-in Hybrid
Seat Leon Verde Plug-in Hybrid
Seat Leon Verde Plug-in Hybrid

Іспанська автовиробник Seat, що належить концерну Volkswagen, продемонстрував гібридний варіант моделі Leon. Автомобіль оснащений 122-сильним бензиновим двигуном і 102-сильним електромотором. На розробку цієї машини пішло 34 млн євро.

Гібрид розроблений на базі оновленого Leon, отримав назву Leon Verde і в серійне виробництво не піде. Прем'єра новинки пройшла на спеціальному заході в Іспанії.

У результаті проекту, на який було витрачено в цілому 34 млн євро, з'явився гібридний автомобіль, оснащений 122-сильним 1,4-літровим бензиновим двигуном TSI і електромотором потужністю 102 к.с. Взявши за основу стандартну 6-ступінчасту коробку передач, інженери "оптимізували" передавальні числа з метою зробити автомобіль максимально економічним.

Пробіг на одній зарядці та лише при використанні електротяги становить 50 км, чого цілком достатньо для невеликої поїздки по місту. Якщо ж використовувати обидва мотори, то до наступної заправки машина здатна "пробігти" 816 км. При цьому рівень шкідливих викидів становитиме лише 36 г/км.

Автомобіль також оснастили спеціальним додатком HMI (Human Machine Interface), який дозволяє за допомогою смартфона відстежувати деякі параметри автомобіля, наприклад, рівень зарядки батарей або споживання енергії. Крім того в машині є система, яка запам'ятовує й аналізує маршрути руху, а потім використовує цю інформацію з метою оптимізації споживання палива і енергії.

Планів на серійне виробництво цього або іншого гібрида у Seat поки що немає. Але з прем'єрою проекту Leon Verde компанія зробила значний крок у цьому напрямку. А з підтримкою концерну VW, що володіє всім необхідними технологіями, випуск гібридного Seat не за горами.

Зараз ви читаєте новину «Seat перетворив Leon на гібрид за 34 мільйони євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути