Ексклюзиви
середа, 27 серпня 2008 12:24

Рівень безпеки автомобіля залежить від його кольору

Рівень безпеки автомобіля залежить від його кольору
Європейські соціологи за замовленням GEMoney провели автомобільне дослідження серед жителів Чехії, Німеччини, Угорщини, Польщі і Румунії, в ході якого у громадян питали, хто, на їхню думку, краще водить автомобіль - чоловік чи жінка, а також з"ясовували переваги водіїв в плані вибору машини для покупки.

Більшість європейців вважають, що жінки поводяться за кермом набагато обачливіше, ніж представники сильної статі. Що найцікавіше, більше половини чехів вважає, що якнайгіршими водіями є немолоді чоловіки, чиї голови покривають звичайні кепки. Немолодий водій в кепці викликає побоювання і у 40% німців. Примітно, що більшість опитаних вважають, що жителі інших країн Європи водять машину акуратніше, ніж вони самі. Тільки чверть респондентів з Румунії і Німеччини упевнені в собі і вважають себе кращими водіями.

Також цікавим фактом стало те, що практично одноголосно всі європейці визнають, що червоний колір автомобіля є не тільки одним з найпопулярніших, але і найбезпечнішим з тих, що існують. Що стосується пріоритетів у виборі кольору, то окрім червоного, опитані відзначили чорний, синій і відтінок металік. Насправді в досліджуваних країнах купують автомобілі червоного, синього, зеленого, білого, чорного квітів і відтінків сірого металліка.

Майже у всіх автомобілістів основним приводом сісти за кермо є необхідність подолати шлях від будинку до роботи і назад. Другою за популярністю причиною виявилося використання автомобіля в робочих цілях.

Соціологи поцікавилися у респондентів і їх перевагами у виборі автомобільних марок. Не дивно, що в цьому питанні переваги віддаються місцевим виробникам. Так, кожна третя машина в Чехії - Skoda, кожна друга в Румунії, - Dacia. У Німеччині найбільш поширені Volkswagen, тоді як маркам BMW, Audi і Mercedes віддає перевагу куди менше число жителів.

У Польщі, де немає національного автовиробника, особливої прихильності одного бренду авто не спостерігається. А в Угорщині найпопулярнішою машиною, як з"ясувалося, є японська Suzuki, збір автомобілів якої ведеться саме в цій країні, повідомляє Newsru.

Зараз ви читаєте новину «Рівень безпеки автомобіля залежить від його кольору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути