четвер, 17 травня 2018 16:03

Раритетні автомобілі, парад капелюхів і рок-н-рол — відбудеться фестиваль стилю "Ретрофест"
5

8 червня у Кам'янці-Подільському розпочнеться ІІІ Міжнародний фестиваль стилю "Ретрофест". Протягом трьох днів він проходитиме у туристичному центрі Хмельниччини.

"Це місто має унікальну історію, старовинну архітектуру і мальовничі пейзажі. Саме тому ми обрали його для проведення грандіозного заходу "Ретрофест". Головні винуватці свята - шедеври автомобільного мистецтва. Серед експонатів - рідкісні та раритетні автомобілі різних марок, моделей і років випуску", - каже директор фестивалю Олена Дика.

Серед експонатів - американський автомобіль Packard 120 1938 року випуску, німецький - Horch 951 1937-го, радянський - ЗІС-110 1946 року, французький — Citroen 2CV 1959-го та багато інших.

Автор: Олена Капнік
  ЗІС-110 з фестивалю Old Car Land їде на “Ретрофест” у  Кам’янці-Подільському.
ЗІС-110 з фестивалю Old Car Land їде на “Ретрофест” у Кам’янці-Подільському.

Виставка старих автомобілів відбуватиметься у центрі міста на площі Вірменський ринок. Крім того, всі учасники фестивалю візьмуть участь у параді ретроавтомобілів по Старому і Новому місту. Відтак гості фестивалю зможуть не тільки добре розгледіти машини і сфотографуватися біля них, а й побачити їх у русі.

Старі автомобілі візьмуть участь у ралі "Від фортеці до фортеці". Маршрут пролягатиме від мурів Старого Замку до національного парку Подільські Товтри. Це — третій із шести етапів Кубку України з ралі на старих авто. Під час змагання учасники ралі матимуть змогу відвідати найцікавіші куточки Хмельниччини, обіцяють організатори "Ретрофесту".

Автор: Олена Капнік
  Ралі "Від фотреці до фортеці" 2017-го.
Ралі "Від фотреці до фортеці" 2017-го.

Тематика цьогорічного фестивалю — головний убір. У програмі свята - парад капелюхів і капелюшків Fashion Retro. Його проведе дизайнерка "Ретрофесту" Світлана Савельєва. Вона проведе майстер-клас зі створення вуалетки — короткої вуалі, прикріпленої до шпильки. Такий аксесуар ідеально доповнить ретрообраз кожної панянки на фестивалі.

Також відбудуться покази ретрокупальників, аксесуарів і ретрообразів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назад у час олімпійського ведмедика та найсмачнішого "Пломбіру" - у Кам'янці-Подільському відбувся фестиваль ретроавтомобілів

ІІІ Міжнародний фестиваль стилю — це не тільки старі автомобілі. У програмі заходу - шоу ретротехніки, кулінарне шоу, АРТ-простір, сімейний Грай-LAND, стилізовані фотозони, лекторії і покази фільмів під відкритим небом.

Автор: Олена Капнік
  Усі охочі матимуть змогу сфотографуватися біля раритетних автомобілів.
Усі охочі матимуть змогу сфотографуватися біля раритетних автомобілів.

Для гостей заходу проект "Еволюція ДіДжеїнгу" підготував дискотеку на автентичному обладнанні "від патефона до смартфона". Це старі хіти і запальні танці - рок-н-рол, бугі-вугі, твіст. Для тих, хто не знає рухів, проведуть танцювальні майстер-класи.

Не забули організатори "Ретрофесту" і про своїх найменших відвідувачів. Спеціально для них підготували перегони на дитячих педальних авто і показ мод.

Автор: Олена Капнік
  Перегони на педальних автомобілях.
Перегони на педальних автомобілях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 причин відвідати "Ретрофест" у Кам'янці-Подільському

Спеціальну програму з виступами і майстер-класами підготували учасники єдиного в Україні фестивалю стімпанку KyivSteamCon. Відбудеться шоу від танцювального дуету Leoswing. У святковій програмі також виступ музичних гуртів TOLOKA і BARAHTA.

Другий міжнародний фестиваль стилю "РетроФест" у Кам'янці-Подільському тривав 3 дні — з 9 до 11 червня 2017-го. У рамках заходу відбулося ралі на класичних автомобілях "Від фортеці до фортеці". Участь у заході взяли 25 екіпажів. Їх поділили на три категорії, згідно з Міжнародною класифікацією FIVA. До класу G потрапили автомобілі, виготовлені до кінця 1976-го. До класу F - після 1976-го. У ралі також брали участь автомобілі класу "Національний".

Зараз ви читаєте новину «Раритетні автомобілі, парад капелюхів і рок-н-рол — відбудеться фестиваль стилю "Ретрофест"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути