понеділок, 25 квітня 2016 18:31

Понад 700 ретро автомобілів показали на вихідних у Києві
24

Фото: Володимир Мукан

З п'ятниці по неділю у Києві проходив найбільший в Україні фестиваль ретро техніки OldCarLand-2016. Його проводили в Державному музеї авіації на вул. Медова.

"Це вже наш четвертий фестиваль. Він з кожним роком стає популярнішим. І вже перетворюється в міжнародний, бо тут машини не лише з України, а й інших держав. Крім авто є також автобуси, мотоцикли, вантажівки", - говорить один із організаторів Вадим Навроцький, власник проекту "Кофейбус".

За підрахунками організаторів, на захід приїхало близько 750 машин і прийшло понад 45 тис. людей. Із автомобілів найбільше "Волг" і "Запорожців".

""Волг" різних років випуску близько сотні, а "Запорожців" - 78. Практично всі автомобілі справні, приїжджають до нас своїм ходом. Автовозами підвозять хіба що деякі ексклюзивні машини із інших областей", - каже організатор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Стартував найбільший фестиваль ретро авто OldCarLand-2016

Вперше на фестиваль привезли раритетний Packard Single Eight 1924 року випуску, BMW 326 1937 року, відреставрований із точністю до оригіналу та багато інших старовинних автомобілів.

Деякі моделі на фестивалі виставили у вигляді еволюції — від найстарішої до найновішої. Так виглядала експозиція BMW 5-ї серії, Mercedes-Benz та Ford Mustang. "Запорожці" виставили за кольоровою гамою, щоб з висоти автомобілі нагадували веселку.

"Було чимало цікавих автомобілів. Наприклад, ГАЗ-12 із м'яким верхом. Такі рідко побачиш на виставках. Або Mercedes-Benz A170 1938 року випуску, добре відреставрований. Із військової техніки до нас привезли із Запоріжжя рідкісний в Україні Volkswagen Iltis", - каже один із організаторів, керівник клубу технічної класики OldCarServiсe Павло Лозовенко.

На території фестивалю відвели місце для тюнінгованих і модернізованих автомобілів. А також — для електромобілів і саморобних машин. Одним із найяскравіших саморобних автомобілів був спортивний легковик із футуристичним дизайном "Валентина". Із електромобілів багато уваги привертала саморобна машина "Електра-2", зроблена із нержавіючої сталі та оснащена сонячними батареями.

Під час фестивалю кожні 2-3 години проходили різноманітні заходи. Були змагання на звання "Кращого водія "Київпастрансу", показові заїзди школи контраварійного водіння "Карбон", змагання із автозвуку, дефіле старовинних машин і святкові пробіги авто і мототехнікимістом.

Нагадаємо, наступного разу OldCarLand відбудеться у жовтні.

Зараз ви читаєте новину «Понад 700 ретро автомобілів показали на вихідних у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути