пʼятниця, 22 квітня 2016 21:37

Стартував найбільший фестиваль ретро авто OldCarLand-2016
24

Фото: Тарас Подолян

Сьогодні у Києві почався найбільший фестиваль ретроавтомобілів в Україні OldCarLand-2016. Його проводять у Державному музеї авіації, що на вулиці Медова, 1. Захід триватиме з 22 по 24 квітня.

На фестиваль привезли понад 600 машини зі всієї України, Польщі, Білорусі та Чехії. Крім того, можна подивитись на 90 бойових і цивільних літаків музею.

"Багато рідкісних моделей представили автомобільні клуби із Запоріжжя, Львова, Харкова. Крім машин на заході є мотоцикли, скутери та автобуси. На фестиваль привезли ексклюзивний "Ікарус". На такому до 1986 року їздили футболісти столичного клубу "Динамо". Ветерани клубу будуть у суботу. На спеціальній футбольній зоні вони проведуть автограф-сесію", - розповідає один з організаторів Вадим Навроцький, власник проекту "Кофейбус".

На заході працюють різні розважальні зони. Для дітей проводять змагання на відреставрованих рядянських педальних машинах."Київпастранс" до фестивалю підготував унікальний експонат - перший трамвай. Він на 80 відсотків зберігся в оригінальному стані. Поруч з ним катають на поні та влаштували майданчик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві пройшла найбільша за всю історію виставка ретроавтомобілів

"В суботу відбудуться змагання по автозвуку, в неділю — нагородження учасників у різних номінаціях", - говорить Роман Щипков, голова Комісії ретро руху України.

Також програмі фестивалю - показові заїзди контраварійного водіння "Карбон".

"У неділю заплановано масовий заїзд скутерів та мотоциклів. Їх буде понад сто", - каже Сергій Нікітін організатор "Ретро скутер клубу".

На території фестивалю всі дні працюватимуть музиканти та виступатимуть гурти. Є ресторанна зона, присвячена тематиці заходу. Новинкою цьогорічного заходу став показ електромобілів та машин із зони АТО.

Із Севастопольської площі до Музею авіації курсуватимуть 3 автобуси. Для відвідувачів на авто організують велику безкоштовну парковку.

Вартість квитка – 80 грн. Для дітей до 12 років, ветеранів і учасників бойових дій вхід безкоштовний.

Зараз ви читаєте новину «Стартував найбільший фестиваль ретро авто OldCarLand-2016». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути