понеділок, 10 грудня 2018 07:25

Показали унікальний невідомий автомобіль "Ластівка"
17

Фото: mz.zp.ua

На продаж виставили автомобіль "Ластівка". За нього просять $4,9 тис.

Машину побудував майстер з Новомосковська Пантелей Заблуда 1967-го, пише mz.zp.ua.

Авто побудували на базі "Запорожця". Від ЗАЗ "Ластівці" дістався двигун, мости і коробка передач. Скло і деякі деталі - від "Москвича". Раму, днище, кузов, двері чоловік виготовляв самостійно.

Над автомобілем майстер трудився 2 роки. Після завершення роботи чоловік не міг зареєструвати авто і отримати номерні знаки. ДАІ не хотіла реєструвати саморобний автомобіль. За радянськими нормами довжина авто не повинна перевищувати 3,5 м. Натомість "Ластівка" мала 4,2 м.

Згодом Пантелея Заблуду запросили на на Всесоюзний огляд самодіяльних авто. Тоді йому видали тимчасові номери. На конкурсі "Ластівка" отримала нагороду "За окремі якості конструкції". Так журі конкурсу відзначило елегантність автомобіля.

Автор: gorod.dp.ua
  Над автомобілем майстер трудився 2 роки.
Над автомобілем майстер трудився 2 роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 фактів про легендарний український автомобіль "Таврія"

Перед XIV Всесоюзним автопробігом машину оновили. Вона посіла друге місце і отримала звання лауреата Всесоюзного огляду науково-технічної творчості.

Авто також брало участь у пробігу за маршрутом Москва - Гагарін - Смоленськ - Мінськ - Вільнюс - Каунас - Клайпеда - Лієпая - Рига - Пярну - Таллінн - Ленінград - Москва. "Ластівка" отримала нагороди у двох номінаціях: "За окремі якості конструкції" і "Переможець змагань зі спортивно-технічної багатоборства".

У місті Ізюм Харківської виставили на продаж тюнінгований ЗАЗ-968М "Запорожець" 1987 року випуску. Радянський автомобіль перетворили на пляжний баггі, просять за це диво 200 тис. гривень.

Зараз ви читаєте новину «Показали унікальний невідомий автомобіль "Ластівка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути