середа, 26 грудня 2018 09:10

Після війни авто не випускали 10 років - як заснували компанію Nissan
5

Сьогодні, 1933 року в Токіо заснували автомобільну компанію Dat Jidosha Seizo. Наступного року її перейменували в Nissan. Першою продукцією компанії були авто під торговою маркою Datsun.

Перший пасажирський автомобіль Datsun зійшов з конвеєра в квітні 1935 року.

  Datsun 1935 рік. Фото: Вікіпедія
Datsun 1935 рік. Фото: Вікіпедія

У 1939 році після успішних продажів на ринку автомобілів Dаt Nissan приступив до створення автомобілів великих розмірів Nissan Type 70, автобусів Nissan Type 90 і фургонів Nissan Type 80.

  Nissan Type 70. Фото: Вікіпедія
Nissan Type 70. Фото: Вікіпедія

У роки Другої світової війни компанія випускала вантажівки і транспорт для армійських потреб. У 1945 році підприємства компанії окупували, випуск продукції призупинили до 1955 року. Відновлюючи свої позиції після вимушеного застою часів Другої світової війни, Nissan через два роки підписав договір про технічне співробітництво з британською компанією Austin Motor Co., Ltd. Через рік випустили перший Austin.

У 1951 році Nissan святкував народження Patrol - першого повноприводного позашляховика з 6-ти циліндровим двигуном.

  Nissan Patrol 1951 рік. Фото: Вікіпедія
Nissan Patrol 1951 рік. Фото: Вікіпедія

У серпні 1958 року Nissan випустив з конвеєра висококласний автомобіль Datsun Bluebird, створений для особистого користування. Примітною особливістю Bluebird стало застосування вперше японськими виробниками передніх гальм з підсилювачем, які дозволили навіть жінкам гальмувати легким натисканням на педаль. Перше покоління Bluebird втілило в собі риси надійного, привабливого і довговічного автомобіля.

  Datsun 1000 Sedan 1958 рік. Фото: Вікіпедія
Datsun 1000 Sedan 1958 рік. Фото: Вікіпедія

У 1958 році почалися поставки автомобілів в США, а в 1964 році стала першою японською компанією, що увійшла в десятку найбільших автоімпортерів в США. У 1962 році почалися поставки автомобілів в Європу.

Перше закордонне складальне виробництво Nissan відкрили в 1959 році на Тайвані. Зараз закордонне виробництво розгорнуто в більше ніж 20 країнах.

У 1976 році завдяки власному флоту Nissan став найбільшим експортером автомобілів в світі, а в наступному році сукупна кількість проданих автомобілів переступила 20 млн. У 1981 році корпорація підписала угоду з німецькою компанією Volkswagen про виробництво і продаж легкових автомобілів в Японії.

До середини 1990-х років компанія відчувала істотні фінансові труднощі, внаслідок чого її контрольний пакет в 1999 році був проданий французькій компанії Renault.

У 2011 році, в результаті сильного землетрусу японські заводи корпорації були закриті з 11 по 23 березня, підприємство з виробництва двигунів Nissan Iwaki простоювало до 17 квітня, не вдалося виробити близько 55 тис. авто.

Зараз Nissan Motor Co., Ltd. - один з найбільших автовиробників у світі. У 2013 році продали понад 5 млн автомобілів по всьому світу. Він має у своєму розпорядженні кількома заводами в Японії, а також володіє виробничими підприємствами в Китаї, Індії, В'єтнамі, Індонезії, Таїланді, Мексиці, Іспанії, Великобританії.

Автоконцерн Renault-Nissan-Mitsubishi перейде на операційну систему Android. Переходитимуть через впровадження для наступних поколінь своєї інформаційно-розважальної системи. Зміни введуть не раніше 2021 року. Користувачі отримають такі функції Android як Google Maps, Waze та Hands-free Google Assistant без необхідності підключення телефону і змогу завантажувати спеціальні додатки, ті, що використовуються для пошуку та оплати місця для парковки з магазину Google Play.

Зараз ви читаєте новину «Після війни авто не випускали 10 років - як заснували компанію Nissan». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути