середа, 19 вересня 2018 19:25

Renault, Nissan та Mitsubishi прийняли спільне рішення

Renault, Nissan та Mitsubishi прийняли спільне рішення
Автоконцерн Renault-Nissan-Mitsubishi перейде на операційну систему Android. Фото: АВТОМИР

Автоконцерн Renault-Nissan-Mitsubishi перейде на операційну систему Android.

Переходитимуть через впровадження для наступних поколінь своєї інформаційно-розважальної системи, передає "Авто 24".

Зміни введуть не раніше 2021 року. Користувачі отримають такі функції Android як Google Maps, Waze та Hands-free Google Assistant без необхідності підключення телефону і змогу завантажувати спеціальні додатки, ті, що використовуються для пошуку та оплати місця для парковки з магазину Google Play.

Такий крок автоконцерну свідчить про те, що автовиробники починають обирати чи створювати власні системи для інформаційно-розважального програмного забезпечення, чи співпрацювати з відомою компанією, яка знайома більшості клієнтів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Renault оновив кросовер Kadjar

Більшість автовиробників уже дозволяють користувачам зв'язувати свої мобільні пристрої Apple чи Android з автомобільними системами через Android Auto чи Apple CarPlay. Але використання операційної системи Android відкриє автомобілі для оновлення програмного забезпечення для розважальних програм та інтеграції голосових команд Google Assistant у деякі функції автомобіля.

Французька автомобільна компанія Renault представила інноваційну машину з автопілотом. Автомобіль Symbіoz Demo Car може самотужки дотримуватися дистанції із сусіднім транспортом, залишатись на потрібній смузі руху при повороті тощо. Він здатен проїжджати шлагбаум без втручання водія – сенсори бачать вузьку перешкоду.

Зараз ви читаєте новину «Renault, Nissan та Mitsubishi прийняли спільне рішення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути