Ексклюзиви
середа, 03 вересня 2008 16:30

Найстрашніші автомобілі світу (ФОТО)

Автомобіль давно вийшов за рамки простого засобу пересування. Тепер він віднімає неабияку частку людської уваги і як предмет статусу, як дизайнерський об"єкт, як засіб самовираження або навіть світовідчуття, повідомляє DailyTelegraph. Англійці засунули в рейтинг всі автомобілі, які хоч чимось не схожі на інші або мають яку-небудь незвичайну деталь.

5 - PorscheCayenne

Cayenne "нагородили" за нісенітницю всієї ідеології автомобіля. Прекрасний з технічної точки зору швидкісний позашляховик покликаний вирішувати проблеми, яких не існує. На тому бездоріжжі (гори і ліси), де у англійців поки що немає камер, PorscheCayenne все одно не зможе їхати із швидкістю 200 кілометрів на годину.

4 - AustinAllegro, VandenPlas

Тут повіримо англійцям на слово. Це їхній рідний, англійський, найпотворніший автомобіль. Гнів і обурення у прихильників монархії викликав симбіоз компактного дешевого кузова з величезними гратами радіатора від Його Величності Rolls-royce.

3 - SsangyongRodius

Оригінальний дизайн, який, очевидно, повинен нагадувати розкішну яхту, на думку англійців, явно не вдався. Просторий салон можна було перетворити в кузов і з більш пропорційними деталями.

2 - FIATMultipla

А ось з цим автомобілем англійці знайомі не з чуток. Перше покоління цієї моделі продавалося у Британії. Багатоока "морда" інопланетного вигляду різко виділяється на тлі одноманітних сірих капотів. І лише за те, що цей автомобіль розбавляє нудний пейзаж за вікном, йому можна сказати спасибі. Але ще більшу подяку машині висловлять пасажири. За рахунок того, що бічне скло стоїть вертикально і пропорції кузова не сильно відрізняються від коробки - в салоні надзвичайно просторо. Середні сидіння в обох рядах складаються в чудові столики, і чотири людини відчувають себе гостями однокімнатної квартири. Для роботи у таксі Multipla підходить ідеально.

1 - PontiacAztek

Найпотворнішим автомобілем всіх часів і народів англійці назвали американський середньорозмірний кросовер від концерну GM. Причому зробили вони це більшою мірою по картинках - за межі Північної Америки ці автомобілі рідко потрапляють. Випускали їх з 2001 по 2005 рік з двигуном V6 об"ємом 3,4 літра. Насправді дизайнери намагалися створити "найбільш універсальний автомобіль на планеті", де всі форми підпорядковані корисним функціям. Наприклад, відкритий багажник з вбудованим брезентовим тентом можна перетворити на величезний намет, де сам автомобіль буде зручною частиною туристичного будинку.

Зараз ви читаєте новину «Найстрашніші автомобілі світу (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути