понеділок, 13 травня 2019 18:06

Начальник Київзеленбуду їздив на Dodge ще у 50-х
4

Михайло Чиноях, акордеон і машина
Фото: Богдан Піхачек
"Тюнінг"
Без дбайливих рук не обійтись
Володимир Винник демонструє архівне фото біля автомобіля

Завершився найбільший технічний фестиваль України Old Car Land. Державний музеї авіації імені О.К. Антонова зустрів залізних гостей з різних куточків світу.

Більшість представлених на заході екземплярів — відреставровані чи збережені власниками механічних агрегатів. Проте були й такі, що таємниць мають більше ніж відповідей.

Один з таких знайшла Gazeta.ua. Ми з'ясували, що це - автомобіль марки Dodge, власником якого з середини ХХ-го століття був київський чиновник. Принаймні так стверджує автоісторик Володимир Вінник.

"Це - Dodge D19 1941 року випуску. Двигун — 3,5 літри. Після війни ця машина була у директора Київзеленбуду. Його водієм був Михайло Чиноях: шикарний музикант, людина-оркестр. Грав на багатьох духових інструментах, акордеоні. Машина була більше у водія, ніж у директора", - розповідає Володимир Вінник.

Автоексперт тримає в руках фотографії 1956-го року, запевняє, що світлини оригінальні. На них видно, що Чиноях стоїть саме біля цієї машини. Знавець каже, що тоді в Києві цей автомобіль був один такий. Номера "УЗ" — Києвські державні службові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Skoda Popular 1939 року представили у Києві на фестивалі Old Car Land

Це авто славетне й тим, що над його розробкою працював Олексій Сахновський — американський промисловий дизайнер, який народився у Києві, розповідає Володимир Вінник. Працював Олексій Володимирович на американській фірмі Неш, там вперше в світі створив систему автоматичного приводу складного верху кабріолета. Співпрацював із відомим дизайнером Бруксом Стівенсом, автором ретромобіля Екскалібур.

Завершився ювілейний десятий фестиваль ретро-автомобілів Old Car Land. Відвідувачам показали військову техніку Другої світової війни, виставку автобусів. У спеціальній зоні можна було купити ретро-машину.

Зараз ви читаєте новину «Начальник Київзеленбуду їздив на Dodge ще у 50-х». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути