вівторок, 06 лютого 2018 12:26

На заводі Ford працівники використовують екзоскелети

Працівники американської компанія Ford, які працюють на складальному конвеєрі, використовують костюми-екзоскелети.

Костюми дозволяють працівникам підіймати і переміщувати важкі елементи. Такий "одяг" підтримує плечі і спину користувачів. Екзоскелет переносить навантаження на стегна, зменшуючи ймовірність травмування на робочому місці. Про це Gazeta.ua повідомили у прес-службі Ford.

"Робота на складальному конвеєрі потребує знань, навичок, і може бути фізично тяжкою. Костюми-екзоскелети можуть виглядати, немов щось із царини наукової фантастики, проте вони дійсно здатні зменшити навантаження на наших працівників і полегшити виконання фізично тяжких завдань", – каже віце-президент Ford of Europe з питань виробництва Дейл Уішноускі.

Автор: Прес-служба Ford
 

Зараз повноцінно екзоскелети інтегровані у робочий процес на заводі компанії в іспанській Валенсії. Там виготовляють моделі Kuga, Mondeo, S-MAX і Transit Connect. Перед впровадження костюмів у робочий процес менеджери виробництва опитали близько 200 працівників заводу. Вони запитували, яку користь екзоскелет може принести їхній роботи. Після цього відібрали сотню працівників, які тісно співпрацювали з розробниками пристрою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як еволюціонував Ford: добірка реклами

"Моя робота іноді схожа на тренування в спортзалі. Для виконання деяких завдань дійсно потрібен гарний фізичний стан. Костюм-екзоскелет дозволяє відчутно змінити ситуацію, і наприкінці зміни я почуваюся менш втомленим", – розповідає працівник складальної лінії Рамон Наваррете. Він який допомагає встановлювати елементи салону автомобілів.

Автор: Прес-служба Ford
 

Безпілотники Ford навчаться розуміти мову тіла. Компанія-розробник автономних автомобілів Argo AI залучить науковців до розробки штучного інтелекту для "віртуального водія".

Зараз ви читаєте новину «На заводі Ford працівники використовують екзоскелети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути