вівторок, 17 лютого 2015 15:21

На українському авторинку вживані авто продають дорожче нових

На українському авторинку вживані авто продають дорожче нових
Фото:За рулем

Ціни на старі авто перевищили вартість нових.

Про це повідомляє AUTO-Consulting.

Суть парадокса полягає в тому, що продавці старих автомобілів виставляють  цінники на авто в доларах, але не можуть їх скоригувати до економічно обґрунтованого рівня. За старий автомобіль, за який рік тому просили $10 тис. (що було рівнозначно 80 тис. грн.), просять стільки ж і зараз. Але в сьогоднішніх економічних реаліях це вже 260 тис. грн. В результаті, ціни на вживані авто наздоганяють і навіть обганяють ціни на нові автомобілі.

Приміром, за ЗАЗ Lanos седан 2013 р., в хорошому стані, з "механікою", кондиціонером, електропакетом і ГБО на ринку просять $9000. Ще півроку тому це було рівнозначно 100 тис. грн., тепер же, при курсі 26 грн. за долар, вартість уживаної машини складає 234 тис. грн.

А за даними AUTO-Consulting - за новий ЗАЗ Lanos седан в подібній комплектації (за винятком ГБО) в салоні зараз просять 220 тис. грн., доповнити його ГБО обійдеться в 14-15 тис. грн. Але продавці вживаних авто твердо тримають ціни, допускаючи лише незначний торг.

Як відзначає AUTO-Consulting, парадоксальна ситуація, яка виникла на ринку, рано чи пізно повинна вирішитися. Є лише два сценарія - зміни ціноутворення на б/у ринку, або на ринку нових авто ціни піднімуться ще вище.

За розрахунками AUTO-Consulting, зараз же ціни на вживані автомобілі завищені приблизно на 40% (і в гривнях, і в доларах). 

Зараз ви читаєте новину «На українському авторинку вживані авто продають дорожче нових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути