понеділок, 29 лютого 2016 12:08

Мобільний додаток для Nissan Leaf відключили через можливі хакерські атаки

Мобільний додаток для Nissan Leaf відключили через можливі хакерські атаки
фото: AFP via Getty Images

Японський автовиробник Nissan заявив про відключення мобільного додатку для найпопулярнішого у світі електромобіля.

Причиною міг послужити недавній експеримент молодого австралійського хакера, який перебуваючи в Австралії зміг з допомогою простого смартфона зламати Nissan Leaf, який перебував у Британії. Про це повідомляє інформаційне агентство Bloomberg.

Використовуючи простий браузер, встановлений в телефоні молодий хакер зміг отримати контроль практично над усіма функціями електричного автомобіля. Відео з безпосереднім процесом злому автомобіля пізніше було опубліковано на відеохостингу Youtube.

Раніше були повідомлення про те, що японський автомобіль Nissan Leaf має ряд вразливостей, завдяки чому будь-який користувач смартфона має можливість отримати доступ до роботи клімат-контролю, і іншим бортовим функцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 2 електромобілі Nissan Leaf уперше взяли участь у зимовому ралі в Харкові

Подібний злом по суті не надає скільки-небудь значного впливу на безпеку пасажирів і водія, однак подібним спообом можна швидко розрядити акумулятор.

Для злому Nissan Leaf требется лише ввести VIN-номер машини, який розміщений на лобовому склі.

Нагадаємо, Австралієць та британець виявили, що поєднання програм і грамотна підстановка потрібних цифр у потрібні рядки відкриває доступ в чужий автомобіль. Дослід провели фахівець з комп'ютерної безпеки Трой Хант з Австралії і його британський колега Скотт Хелмі

Зараз ви читаєте новину «Мобільний додаток для Nissan Leaf відключили через можливі хакерські атаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути