Ексклюзиви
середа, 27 січня 2016 14:37

2 електромобілі Nissan Leaf уперше взяли участь у зимовому ралі в Харкові
5

Фото: facebook.com

Цими вихідними екіпажі Ростислава Вінника та Івана Семенова вперше фінішували на електромобілях Nissan Leaf у кубку ФАУ по ралі Xado DRC. Зимове ралі відбулося у Харкові.

У трофеї Автомобільної федерації України в заліку 1600 фінішував електромобіль Nissan Leaf, який пройшов дистанцію 109 км, серед яких 67 км — спецділянки. Змагання пройшли на сніговому покритті при температурі -16С.

У 2016 році в технічних вимогах трофею Автомобільної федерації України з'явилися необхідні визначення для участі електромобілів. На старт гонки виїхали одразу два Nissan Leaf.

"Електромобілі за потужністю розподіляються на 3 групи. На нашій гонці вони виступали в заліку 1600. У екіпажа був хороший час проходження спецділянок. Вони стали четвертими у класі", - розповів Gazeta.ua Олексій Бєсєдін, організатор гонки Xado DRC.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цього року з'явиться електричний Ford Focus

Електромобілі вже в найближчому майбутньому можуть увірватися в український автоспорт. Про це свідчить і підготовка першого електромобіля до вимог чемпіонату України.

"Хлопці, які виступили в нас на серійному Nissan Leaf, зараз оснащують каркасом безпеки електромобіль, щоб автомобіль допустили до ралі першої категорії. Я впевнений, що електромобілі — це майбутнє. У нас є два фактори — запас ходу на одній зарядці та вартість машини. Коли перший фактор збільшиться, а другий зменшиться - бензину прийде кінець", - додав Олексій Бєсєдін.

Загалом у ралі взяли участь 37 екіпажів. Автомобілі учасників були як ралійні, так і серійні. В абсолютному заліку переміг Микола Чмих на ралійному автомобілі Subaru Impreza.

Нагдаємо, минулої суботи на базі ралійної команди Eurolamp WRT біля села Калинівки пройшли тренувальні заїзди. Туди запросили не тільки автогонщиків, а й пересічних автолюбителів.

Зараз ви читаєте новину «2 електромобілі Nissan Leaf уперше взяли участь у зимовому ралі в Харкові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути