Ексклюзиви
понеділок, 31 грудня 2018 16:22

Митники порадували автомобілістів

Митники порадували автомобілістів
При продажі авто, розмитненого за пільговою ставкою, нічого доплачувати не потрібно. Фото: "Auto24"

Державна фіскальна служба України розіслала на місцеві митниці лист із роз'ясненням заборони продажу автомобілів, розмитнених за пільговим тарифом акцизного податку у 2017-2018 роках.

Імпортовані у 2017-2018 роках автомобілі, під час розмитнення яких було застосовані пільгові ставки акцизу, мають у свідоцтві про реєстрацію запис, що продавати їх без сплати повного акцизу заборонено, повідомляє "Auto24".

Після вступу в дію 27 листопада Законів "про легалізацію євроблях", акцизи стали меншими, ніж були за пільговими тарифами. Поняття пільгового та повного акцизу тепер в законодавстві нема.

ДФС у листі чітко вказала, що відтепер при продажі такого авто нічого доплачувати не потрібно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тотальне подорожчання та скасування пільг - що чекає на покупців електромобілів

"У випадку, якщо при митному оформлені транспортних засобів були застосовані знижені ставки акцизного податку із зобов'язанням сплатити акцизний податок у разі відчуження протягом 365 днів з дня реєстрації цих транспортних засобів, у зв'язку з виключення норми пункту 15 підрозділу 5 розділу ХХ "Перехідних положень" ПКУ таке зобов'язання в частині сплати акцизного податку за повними ставками на сьогодні відсутнє", - говориться в листі ДФС.

Листом будуть користуватися митники, які проводять оформлення автомобілів, що були завезені до вступу в дію нового закону. Щоб зняти відмітку у свідоцтві про реєстрацію автомобіля, необхідно звертатися до Сервісних центрів МВС України. Вони ще такого листа від Головного Сервісного центру не отримали. Джерела повідомляють, що для впровадження подібного рішення їм потрібен не лише лист, але й зміни в програмному забезпеченні.

Нинішній рік виявився багатим на події для українських автомобілістів. Він запам'ятається прийняттям кількох важливих законів для водії. Зокрема, документом про регулювання правил паркуванні та легалізацією автомобілів на іноземній реєстрації.

Зараз ви читаєте новину «Митники порадували автомобілістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути