понеділок, 18 липня 2016 13:55

Mercedes-Benz презентував безпілотний міський автобус
5

Фото: Mercedes-Benz CityPilot

Німецький автовиробник Mercedes-Benz показав автобус CityPilot в Амстердамі.

Машину показали в дії на найдовшій в Європі лінії швидкісного автобусного сполучення BRT довжиною 20 км, повідомляє Автоцентр.

Автобус CityPilot сам може визначати, чи підходить конкретна ділянка дороги для автономного керування та подає відповідний сигнал водієві. Той натискає кнопку, і керування автобусом переходить у безпілотний режим.

Водій не торкається ані педалі газу, ані педалі гальма. Складна система камер і датчиків ближнього і дальнього радіусу дії стежать за дорогою, а також за світлофорами.

Крім цього, постійно аналізуються дані GPS-навігації. Автобус плавно гальмує на зупинках і плавно розганяється. У разі виникнення перешкоди на дорозі автоматично активується гальмівна система.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Nissan починає продажі першої японської машини із автопілотом

"Два роки тому ми представили технологію автономного руху Highway Pilot на магістральному автопоїзді. Головна мета - зробити вантажоперевезення безпечнішими і ефективнішими. Тепер ми адаптуємо цю технологію в наші міські автобуси – під назвою CityPilot. Це дозволить зробити транспорт безпечнішим, економічним і продуктивнішим", - каже доктор Вольфганг Бернхард, голова ради директорів Daimler AG.

Нагадаємо, у США ще один власник електромобіля Tesla, оснащеного системою автономного управління, звинуватив автопілот у ДТП.

Зараз ви читаєте новину «Mercedes-Benz презентував безпілотний міський автобус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути