вівторок, 12 липня 2016 17:32

Автопілот Tesla знову звинувачують у ДТП

У США ще один власник електромобіля Tesla, оснащеного системою автономного управління, звинуватив автопілот в ДТП.

Кросовер Model X з'їхав з проїжджої частини і врізався в дерев'яну огорожу, водій і пасажир не постраждали. Про інцидент повідомив користувач форуму Tesla Motors Club, він же опублікував фотографії, повідомляє Motor.

Інцидент стався 9 липня в темний час доби, на трасі поблизу міста Уайтхолл (штат Монтана). Про аварію на форумі написав не сам учасник зіткнення, а його "товариш". За його словами, водій намагається зрозуміти, як машина сама могла з'їхати з траси і врізатися в стовп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США розслідують загибель людини через автопілот Tesla

За словами користувача форуму, зіткнення сталося при увімкненому автопілоті на швидкості від 56 до 60 миль за годину (від 90 до 96 км/год). Причому автомобіль рухався з активованою системою автономного управління по дорозі без розділового відбійника. Їздити так Tesla Motors не рекомендує.

Автор: motor.ru
 

На початку липня інший Tesla Model X потрапив у ДТП в Пенсільванії. Водій пояснив зіткнення збоєм у роботі автопілота. У червні у Флориді загинув водій седана Model S, який перебував у режимі "автопілоту". Розслідуванням інцидентів зайнялася Національна адміністрація безпеки дорожнього руху США.

Зараз ви читаєте новину «Автопілот Tesla знову звинувачують у ДТП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути