Ексклюзиви
четвер, 24 січня 2013 12:30

Lada хоче зайняти 10% ринку легковиків України

Lada хоче зайняти 10% ринку легковиків України
Фото: carfactum.ru

Російські автомобілі Lada, частка яких на українському ринку легкових автомобілів в 2012 році скоротилася на 5,2 в.п. в порівнянні з 2011 роком - до 8%, в 2013 році планує, як мінімум, зберегти її, не виключаючи можливості збільшення до 10%.

Про це повідомив генеральний директор дистриб'юторської компанії "УкавтоВАЗ" Ігор Вознюк.

"Наше завдання на поточний рік 8-10% ринку, так як бренд Lada нині перебуває в стадії зміни модельного ряду, зняті з виробництва застарілі моделі (Lada2107, Lada 2115 "Самара"). Виконати мету, в першу чергу, нам допоможе випуск нових моделей і комплектацій, Lada Granta в тому числі і з АКП, у другому кварталі Lada Largus, а в другому півріччі - оновлення Lada Kalina, Priora", - повідомив він.

Водночас, за його оцінкою, в поточному році ринок легкових автомобілів може скоротитися більш ніж на 10% у порівнянні з минулим роком.

"Наша оцінка ринку України на поточний рік - на рівні 195 тисяч автомобілів (у 2012 році - 217,58 тис.), ми очікуємо спад, так як немає економічних передумов нині для зростання", - вважає гендиректор компанії.

Коментуючи торішнє падіння частки ринку в Україні, що змістило багаторічного лідера продажів в Україні на третю позицію в рейтингу продажів після Hyundai і ZAZ, Вознюк зазначив, що причинами цього, крім зміни модельного ряду, став і той факт, що до початку 2012 року фактично закінчилися залишки автомобілів Lada української збірки (випускав завод корпорації "Богдан" у Черкасах), які займали найдешевшу нішу в продажах.

"Автомобілі Lada російської збірки в 2008-2012 роках займали в "пирозі" загальних продажів до 10%, по суті, результат 8% в 2012 році пояснимо, в першу чергу, відходом старих моделей", - підкреслив Вознюк.

Зараз ви читаєте новину «Lada хоче зайняти 10% ринку легковиків України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути