Ексклюзиви
середа, 09 січня 2013 10:45

"АвтоВАЗ" хоче випустити кросовер на базі Lada Kalina та нову "Оку"

"АвтоВАЗ" хоче випустити кросовер на базі Lada Kalina та нову "Оку"
Фото: vesti.ru

"АвтоВАЗ" планує вийти в новий для себе сегмент сучасних міських кросоверів. Російський автогігант розглядає можливість випуску кросовера на базі моделі Lada Kalina. Нагадаємо, нині Волзький автозавод випускає позашляховик Lada 4x4, а також Chevrolet Niva спільно з GM.

Як передає "Комерсант", про можливість використання платформи "Калини" для нового кросовера розповів президент "АвтоВАЗу" Ігор Комаров. Повідомляється, що йдеться про псевдокросовер, аналогічний бюджетному Renault Sandero Stepway. Зазначимо, що Stepway створений на базі хетчбека Sandero. Зараз час сімейство Lada Kalina складається з трьох версій: хетчбека і його спортивної версії і універсала. Крім того, на цій же платформі випускається популярний "бюджетник" Lada Granta.

Нагадаємо, що "АвтоВАЗ" готує також абсолютно новий кросовер, який буде створений на платформі партнерського альянсу Renault-Nissan. План випуску проектів BM-Hatch і позашляхової версії B-Cross був затверджений на засіданні ради директорів автогіганта, яке відбулося ще у вересні минулого року.

Крім того, Комаров зазначив, що Волзький автозавод може також почати виробництво малолітражного автомобіля, аналогічного "Оці". Правда, стартувати такий проект може тільки через кілька років.

Найближчим часом Волзький автозавод представить оновлену Lada Priora. Крім того, в поточному році повинна стартувати продажі другого покоління Lada Kalina, яке було продемонстроване публіці на автосалоні в Москві. У наступному році на ринок повинен вийти хетчбек Lada Granta.

Зараз ви читаєте новину «"АвтоВАЗ" хоче випустити кросовер на базі Lada Kalina та нову "Оку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути