Ексклюзиви
четвер, 25 жовтня 2012 16:17

"АвтоВАЗ" розповів про заміну "Пріори", високий хетчбек і кросовер

"АвтоВАЗ" розповів про заміну "Пріори", високий хетчбек і кросовер
Усі перераховані вище новинки будуть випускатися під брендом Lada. Фото: auto.vesti.ru

Найбільший російський автовиробник "АвтоВАЗ" готує три новики. Однією з них буде "високий міський хетчбек". Друга новинка - повнопривідний кросовер. І третя новинка відкриє нове сімейство автомобілів, яке прийде на зміну Lada Priora.

Проект нового "високого міського хетчбека" має назву BM-Hatch. Повнопривідний кросовер на платформі класу "В" називається поки B-Cross. Як розповів віце-президент "АвтоВАЗу" з виробництва та технічного розвитку Юг Демаршельє, ці машини будуть створюватися "спираючись на досвід Lada 4 ? 4 в Росії".

BM-Hatch і B-Cross будуть випускатися на вже відомій платформі B0, яка була розроблена концерном Renault-Nissan.

Зате нове сімейство автомобілів LadaB отримає власну платформу. Ці машини повинні будуть прийти на зміну "Пріорі". Скільки буде вкладено в розробку нової платформи, і хто буде брати участь в цьому проекті, поки не повідомляється.

Усі перераховані вище новинки будуть випускатися під брендом Lada. Їх виробництво має стартувати через 3-4 роки. Перед цим "АвтоВАЗ" проведе модернізацію третій нитки головного конвеєра. У результаті потужність цієї лінії виросте до 350 тис. машин на рік при тризмінному режимі роботи.

Майданчик для виробництва новинок компанія поки не вибрала. Нагадаємо, що зборкою моделей альянсу Renault-Nissan буде займатися Іжевський автозавод, на якому нині також випускається Lada Granta.

Зараз ви читаєте новину «"АвтоВАЗ" розповів про заміну "Пріори", високий хетчбек і кросовер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути