Ексклюзиви
понеділок, 27 серпня 2012 11:14

АвтоВАЗ хоче випускати електромобілі

АвтоВАЗ хоче випускати електромобілі
Восени планується випуск партії Lada Kalina на електроприводі. Фото: autodays.ru

Найбільший російський виробник легкових автомобілів ВАТ АвтоВАЗ планує восени приступити до дрібносерійного виробництва електромобілів EL Lada.

За повідомленням прес-служби компанії, восени планується випуск партії Lada Kalina на електроприводі - за замовленням адміністрації Ставропольського краю. Електромобілі на базі Lada Kalina, що отримали назву EL Lada, будуть возити пасажирів таксі.

Подробиці компанія пообіцяла озвучити в рамках Московського міжнародного автосалону, який пройде з 29 серпня по 9 вересня. Раніше представники компанії заявляли, що вартість цього автомобіля становить близько 1 млн руб.

При проектуванні та виробництві EL Lada використаний досвід попередніх проектів, зокрема, редуктор і привід коліс електромобіля - оригінальні, виробництва АвтоВАЗу.

Інші компоненти електроприводу автомобіля - зарубіжні - електродвигун, інвертер (блок керування електродвигуном), електричний нагрівник, блок DC/DC (аналог генератора) поставлені швейцарською фірмою MES.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євро відкрив тиждень подорожчанням на 1 копійку, курс долара майже не змінився

Акумулятор закуплений у Китаї. Гальмівна система - серійна гідравлічна + електрична з рекуперацією енергії.

ВАТ АвтоВАЗ - одне з найбільших підприємств автомобільної галузі Східної Європи. Виробничі потужності дозволяють випускати понад 800 тис. автомобілів на рік.

Нагадаємо, автокомпанії "Богдан" і "Укравто" ведуть переговори з АвтоВАЗ про початок виробництва моделі Lada Granta на своїх потужностях.

Зараз ви читаєте новину «АвтоВАЗ хоче випускати електромобілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути