вівторок, 10 липня 2012 12:26

Український авторинок наблизився до стагнації - експерти

Український авторинок наблизився до стагнації - експерти
Продажі нових легкових автомобілів в Україні в червні поточного року зросли на 13,5%. Фото: ale.by

Продажі нових легкових автомобілів в Україні в червні поточного року зросли на 13,5% в порівнянні з тим же місяцем 2011 року, проте в порівнянні з травнем поточного року вони скоротилися на 5%, становивши близько 19 тис. од.

"Позитивна динаміка на автомобільному ринку в червні (до червня-2011) затьмарена 5%-ним спадом в порівнянні з травнем цього року. Це свідчить про швидке наближення стагнації авторинку", - зазначили експерти інформаційно-аналітичної групи AUTO-Consulting на своєму сайті.

Лідером українського ринку як і раніше є Hyundai, але його позиції похитнулися на 6% порівняно з травнем. На другій позиції - ЗАЗ, однак і його показники знизилися, незважаючи на розгортання продажів ще однієї моделі - ЗАЗ Vida.

Водночас, відзначають аналітики, сенсацією червня стало те, що російські Lada, скоротивши продажі на 15% (незважаючи на активні продажі Lada Granta) опустилися на четверту позицію в рейтингу, тоді як на третє місце вперше за всю історію українського авторинку вийшла Toyota , наростивши продажу на 19%.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Новий компакт Opel Adam помітили без камуфляжу

"Буквально наступають на "п'яти" АвтоВАЗу і Kia, і Volkswagen, але тільки невеликий спад активності не дозволив їм обійти російського конкурента", - вважають експерти групи.

Покращує свої продажі і Renault, якій вдалося випередити Skoda. Але найбільш стрімкий ривок в лідируючій групі зробив Ford, чиї продажі зросли на 39%. Досить стабільно тримається Nissan, але протистояти такому потужному пресингу з боку Ford в червні він не зміг.

Згідно з повідомленням, ситуація у другій "двадцятці" популярних брендів характеризував невеликий спад продажів у порівнянні з попереднім місяцем, за винятком Mitsubishi, Ssang Yong і Audi.

У сегменті преміальних автомобілів знову новий лідер - Audi. Всього на один автомобіль відстав Mercedes-Benz (лідер минулого місяця), а на третьому місці опинилася BMW.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Нове покоління Mazda6 "засвітилось" на європейських дорогах

Серед китайських брендів остаточно визначилася трійка лідерів: перше місце як і раніше у Geely "з недосяжним для конкурентів результатом", друге - стабільно у Chery, а третє місце вже не перший місяць займає Great Wall, при цьому почали добре продаватися не тільки позашляховики, але і легкові моделі цієї марки.

Як повідомлялося, з урахуванням динаміки ринку в поточному році експерти ринку погіршили прогноз продажів автомобілів, припускаючи, що ринок може зрости не більше ніж на 9-13% до 2011 року замість раніше прогнозованих 20-25%, а в разі введення ввізних мит може скоротитися на 10%.

У 2011 році в Україні продано 220,62 тис. легкових автомобілів - на 36% більше, ніж роком раніше.

Зараз ви читаєте новину «Український авторинок наблизився до стагнації - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути