пʼятниця, 22 червня 2012 17:11

Янукович благословив ще більше здирання податків при купівлі авто

Янукович благословив ще більше здирання податків при купівлі авто
Президент підписав закон, яким передбачається внесок до Пенсійного фонду при купівлі автомобіля. Фото: autouanews.com

Президент Віктор Янукович підписав закон "Про внесення змін до статті 1 закону "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування", яким передбачається внесок до Пенсійного фонду при купівлі автомобіля.

Закон визначає платниками збору на обов'язкове державне пенсійне страхування підприємства, установи та організації, а також фізичних осіб, які набувають права власності на легкові автомобілі, крім випадків забезпечення легковими автомобілями інвалідів, згідно із законодавством, та успадкування легкових автомобілів за законом, пише УНІАН.

Також законом уточнюється, що сплата збору на обов'язкове державне пенсійне страхування здійснюється при набутті права власності на легкові автомобілі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євро впав на 12 копійок, курс долара майже не змінився - міжбанк

Як повідомлялось, Пенсійний фонд стабільно не може виконати план із наповнення свого бюджету. Наразі дефіцит коштів складає майже 6 млрд грн і щомісяця недостача збільшується.

Нагадаємо, раніше міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко заявив, що Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (МКМТ) прийняла рішення підвищити мита на ввезення автомобілів, проте це рішення буде опубліковано і набуде чинності лише після завершення консультацій з "найбільшими торговими партнерами" . Досі це рішення так і не було оприлюднено, невідомий навіть остаточний розмір пропонованої мита.

Зараз ви читаєте новину «Янукович благословив ще більше здирання податків при купівлі авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути