вівторок, 24 липня 2018 14:32

Конфісковані євробляхи роздають безкоштовно

Конфісковані євробляхи роздають безкоштовно
Безкоштовно роздають євробляхи, які хотіли нелегально ввезти в країну. epravda.

Державне підприємство СЕТАМ безкоштовно роздає конфісковані автомобілі на єврономерах.

Безкоштовно віддають автомобілі, які конфіскували для продажів, але не продали за три сесії торгів, повідомив генеральний директор електронного майданчика СЕТАМ Віктор Вишнів в інтерв'ю 112.ua.

"Митниця затримує їх за порушення, потім йде до суду, який виносить рішення про конфіскацію автомобіля на користь держави. Після цього авто потрапляє до нас на торги. Якщо в країні почнеться масштабна кампанія з конфіскації автомобілів з єврономерами у зв'язку з порушеннями митного режиму, ми готові до збільшення навантаження та організації масових продажів. Поки в судах йдуть тільки поодинокі процеси щодо автомобілів, які порушили митний режим. У нас є практика безоплатної передачі автомобіля іншому власнику. У всіх областях України створені комісії, до складу яких входять представники фіскальної, виконавчої служб", - каже гендиректор підприємства.

Автомобілі передадуть установам, які за законом мають на це право. Зокрема - медичні, соціальні установи, військові частини, установи пенітенціарної системи, дитячі будинки сімейного типу, благодійні фонди, державні органи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий закон для євроблях на прикладі трьох машин

"За весь час роботи військовим частинам в АТО передали близько тисячі машин. Але також автомобілі передаються і дитячим будинкам, і медичним установам. Безумовно, комісії частіше віддають пріоритет військовим. Наші військові часто відчувають брак транспортних засобів. Часто техніки потребують військові частини, які знаходяться "на передку", у районі активних бойових дій, причому військові беруть автомобілі в будь-якому стані, самі їх ремонтують", - каже Вишнів.

Зранку 11 липня урядовий квартал заполонили власники автомобілів із європейською реєстрацією. Мітингувальники поз'їжджалися з усієї України. Протестували проти свавілля поліції, яка все частіше без причин зупиняє євробляхи.

Зараз ви читаєте новину «Конфісковані євробляхи роздають безкоштовно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути